Skoči na glavno vsebino

Galerija preteklih dogodkov 2021/2022 – skupina GOSENICE

Septembra se je pričelo novo vrtčevsko leto in s tem sva vzgojiteljici Andreja in Anja pričakali otroke v novi skupini, ki sva jo temu primerno tudi okrasile in opremile. Našo skupino smo poimenovali Gosenice, stari smo 1 do 3 leta, vpisanih je 8 otrok. Z novim šolskim letom skupino obiskuje 6 otrok, ostali se nam pridružijo tekom leta.

Nekaj utrinkov iz uvajalnega septembra…

OKTOBER

Jesenski čas je tisti, ki se ga vinogradniki veselijo celo leto. Z jesenjo pride seveda tudi trgatev ali bratva, takrat se pobere pridelek. Eno trgatev smo videli tudi mi med sprehodom po okolici vrtca, kjer je polno vinogradov. Najbolj je otrokom bil zanimiv traktor. Pogostili pa so nas tudi s potico.

Traktor je otroke tako navdušil, da smo jih poiskali v naši lopi in se z njimi igrali v kamenčkih na vrtčevskem igrišču.

Med sprehodom smo opazovali drevesa in pisane jesenske liste, poimenovali barve, jih pridno nabirali, nato pa uporabili pri našem ustvarjanju. Jesenske barve smo opazovali tudi skozi igro s senzoričnimi bloki.

Otroci vrtca smo zbrali jesenske plodove, ki so nam bili v pomoč pri izdelavi »tetke Jeseni«. Druženje s »tetko Jesen« smo v skupinah doživljaji različno: pozdravili smo jo s pesmijo, plesom, lepo besedo, jo razveselili z darili (jesenskimi pridelki). Vsi smo ob tem uživali in si bomo spisali lepe spomine na jesenski čas.

Oktober je tudi mesec požarne varnosti. Letošnja tema je »Po potresu lahko tudi zagori!« Z otroki smo se ob različnih slikanicah, posnetkih na internetu pogovarjali o delu gasilcev.

 

NOVEMBER

Mesec november se je začel s slabim in mrzlim vremenom. Že prvi dan nas je v skupini obiskala sestra Špela iz zdravstvenega doma Ormož, katero je preko zgodbe predstavila otrokom kako skrbimo za svoje zobke.

Zaradi slabega vremena smo si v igralnici spletli pajkovo mrežo in se preizkusili v spretnosti plazenja, prestopanja, preskoka mreže,…

Ob petju in plesu smo se tudi preizkusili v igranju na male ritmične instrumente.

Sedaj pa skrbimo za svoje zdravje in se učimo, kako se pravilno oblečemo in obujemo, da nas ne zebe.

 

 

JANUAR

Veseli december je za nami, počitnice so minile kot bi mignil…..mi pa še vedno čakamo sneg! Zato smo se odločili, da bomo ta mesec namenili Zimi in vsemu kar spada zraven.

Mesec smo pričeli z zgodbo o Dobrem snežaku, ki smo ga izdelali na več načinov, narisali smo ga z tempera barvami, barvali smo ga z voščenkami, izdelali smo ga iz vate, tudi odtisovali smo….

Obiskala nas je sestra Špela in nam povedala zgodbo o Zajčku Rudiju, ki si ni želel umivati zob. Pokazala nam je kako si pravilno umijemo zobe in mi smo to z veseljem preizkusili na krokodilčku.

Sodelovali smo na likovnem natečaju, ki ga je pripravilo društvo Antonovanje na temo: prašiči: ljudski običaj-koline, pravljice o prašičkih, prašički v prihodnosti.

Nadaljevali smo z zgodbo o Dobrem snežaku in se odločili, da bomo bolje spoznali živali, ki so ga obiskale. Prvi ga je obiskal ptiček….

 

 

APRIL

V mesecu aprilu smo bili veliko na svežem zraku in lovili prve sončne žarke. S cvetjem smo okrasili velikonočna jajčka, ki jih lahko vidite pri vhodu na razstavi, iskali in pobirali smo čokoladna jajčka in se z njimi tudi posladkali. V igralnici smo si izdelali čarobna jajčka, ki so se prikazala šele ko smo jih potopili v vodo.

Spoznavali smo tudi prometne znake, si izdelali semaforje, govorili o pomenu varne uporabe avtomobilskega sedeža, premagovali prometni poligon v telovadnici in se skozi to učili kako biti odgovoren pešec v prometu.

 

MAJ

Končno lepo toplo vreme…. Uživamo na sončku zunaj, to imamo najraje. Preizkusili smo naše nove velike bagerje v kamenčkih. Super so….

Spoznali smo tudi žuželke ob slikah, nato pa jih z lupami iskali na travniku. Na poti do travnika smo si privoščili tudi sadno malico.

V mesecu maju je dan družine, zato smo prosili starše, da nam prinesejo fotografijo družine ob kateri smo spoznavali družinske člane, nato pa spoznali dele telesa na sebi….

Dostopnost