Skoči na glavno vsebino

Šolsko leto 2022/2023 – skupina Mavrice

SEPTEMBER

Pa se je začelo novo šolsko leto z novimi prijatelji in novimi vzgojiteljicami. Tako je bilo na naš 1. dan v vrtcu.

V drugem tednu vrtca smo se poigrali z barvami in smo z odtiskovanjem dlani ter trganko ustvarjali mavrice prijateljstva.

Tudi prva rojstno dnevna zabava je že za nami. Obiskala nas je mavrična vila in nas zelo dobro razgibala, se z nami igrala na koncu pa še seveda z nami zaplesala. Bila je prava fešta.

Obiskali smo tudi gozdno igralnico , kjer smo najprej opazovali dogajanje v gozdu, poslušali in slišali različne zvoke ter spoznali pesmico o želvici in prijateljih. Na koncu pa se preizkusi v metanju obročev, hoji skozi obroče  in hoji med ovirami.  

                Naša skupina zelo rada prebira knjige, zato smo se odpravili v šolsko knjižnico, kjer nas je sprejela gospa knjižničarka in nam prebrala pravljico, se z nami pogovorila o ravnanju s knjigami in nam potem knjige tudi izposodila.

Jutra so že mrzla, listje je že obarvano in tudi našo igralnico je že obiskala tetka Jesen.

Da smo se lahko igrali s senzoričnimi škatlami, smo si naluščili koruzo, pripravili vozila in uživali v igranju.

Sproščali smo se ob pomoči našega zajčka.

Na malo drugačen način smo s pomočjo kamišibaja poslušali pravljico Gospa Jesen in spoznali njene značilnosti. Odpravili smo se tudi v naravo in opazovali drevesa, ter jih nato v igralnici prenesli na liste.

Pri nas pa vedno nekdo praznuje. Tokrat je to bil Anabelin dan, saj je imela na torti kar 3 svečke.

OKTOBER

V tej mesecu se je veliko dogajalo. Nekaj utrinkov lahko vidite tudi na spletni strani vrtca Miklavž pri Ormožu.

Poslušali smo zgodbico, ki sta nam jo pripovedovali Živa in Ana. Tudi mi smo se spomnili bližajočega praznika 1. novembra, dneva mrtvih in izdelali male čudovite ikebane. Te smo odnesli tudi na naše grobove.

 

NOVEMBER

Na kmetiji je lepo, IJA IJA O,…….

Na sam dan slovenskega tradicionalnega zajtrka, smo probali tudi medenjake, ter si naredili medene lizike.

V DECEMBRU

V mesecu decembru smo se srečali s pravljico Kdo je napravil Vidku srajčico in na to pravljico tudi ustvarjali. Vidku smo naredili nove srajčice – pisane, se naučili pesem o pajku in ga naredili, spoznali še ostale živali in jih posnemali. Hkrati smo tudi ustvarjali za bazar različne izdelke. Da so naši zobki lepi in čisti pa preveri naša zobna sestra Špela, ki nas vsak mesec obišče in pregleda naše zobke.

Da bomo imeli veliko sreče v tem letu, smo tudi pri Mavricah leto pričeli z »gujdeki«. Malo smo jih povaljali v blatu, potem pa prenesli na papir. Tudi mi smo se želeli valjati v blatu, zato smo si za rojstne dni naredili gibalne igre in se spremenili v gujdeke. Bilo je prav zabavno, še najbolj našim slavljencem Tiji, Liji in Klemnu. Ta teden pa so zaznamovala čustva. Da jih lažje razumejo, sta jim pomagala Piščanček Pik in samorog Rožle. 

V FEBRUARJU

Po različnih projektih, katere fotografije lahko vidite na spletni strani vrtca Miklavž, smo začeli ustvarjati in se zabavati tudi mi sami v naši skupini. 

V MARCU

Mesec marec smo pričeli z pogovorom o družini. Otroci so ob slikah predstavili vsak svojo družino, naredili hišice za slike, ter jih okrasili. Poigrali smo se tudi z liki in z njimi sestavili družinske člane, ter z različnimi materiali dopolnjevali obraz.

Na travniku smo se igrali s padalom, 

in praznovali dva rojstna dneva. Slavljenca sta bila Tobias in Vid.

V APRILU

Pred Velikonočnimi prazniki smo tudi mi barvali jajčka.

Čeprav se je teden začel z muhastim vremenom, smo si ga v vrtcu popestrili z raziskovanjem.Postali smo pravi mali radovedneži in mali raziskovalci. Najprej smo si ogledali delovanje vulkana,

potem pa smo se odpravili v naravo in iskali vodo. Naredili smo par poskusov z vodo in se naučili pesmico o potočku.

Tudi v gozdu smo raziskovali in ugotovili, da se v njem lahko igramo tudi če nas preseneti par dežnih kapelj.

Tudi zabavali smo se in praznovali Žanin rojstni dan.

Sodelovali smo tudi v projektu Pasavček. Po prebrani zgodbi smo se preizkušali v različnih vožnjah z namišljenimi avtomobili.

V MAJU

Na lep sončen in topel dan, smo se odpravili na daljši pohod proti Hermancem.

Praznovali smo Pijin rojstni dan.

Preizkušali smo se tudi v različnih miselnih spretnostih.

Dostopnost