Vrtec Kog

 

Vrtec Kog je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in kot tak del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V šolskem letu 2021/22 sta v enoti Kog 2 oddelka:

SKUPINA ODDELEK VZGOJITELJICE, VPO-VZGOJITELJICE
GOSENICE

HETEROGENI ODDELEK

1 DO 3 LETA STARIH OTROK

ANDREJA KOŠČAK, ANJA KOCJAN
BALONČKI HETEROGENI ODDELEK 3 DO 5 LET STARIH OTROK PETRA LAH, INES BOLCAR, MILENA KOSEC

Publikacija vrtec 2021

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

 OBVESTILA:

Pred pričetkom novega šolskega leta  2021/22 si lahko starši preberete naslednja obvestila:

obvestilo za starše vrtca s protokoli-KOG

UVAJANJE NOVINCEV-protokol

Naravne nesreče in evakuacija

Tu-tu-tu, po cesti trikrat naokrog, avtobus nas pelje …

Večina od nas se je prvič peljala z avtobusom. Peljali smo se do vrtca v Miklavžu, kjer so nas sprejeli otroci in njihove vzgojiteljice, nakar smo zaslišali vpitje: »Požar!« Varno smo se odpravili do parkirišča, kjer so nas pričakali policisti, reševalci in vojaki. Z gasilskim vozilom so se pripeljali še gasilci. Z njimi se je pripeljala čebelica, ki nas je prijazno pozdravila. Naša skupina se je najprej odpravila do vojakov, ki so nam pokazali plinsko masko, nahrbtnik, bojne barve,  spalno vrečo in vojaški jopič. Ogled smo nadaljevali pri gasilskem vozilu. Gasilci so nam predstavili svoje delo in pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu.  Tudi sami smo lahko preizkusili čelado, ročnik in sedli v notranjost vozila. Policisti so nas pričakali pri avtu in nam pokazali čelado, jopič, solzivec in ščitnike za roke in noge. Tudi oni so nam dovolili, da preizkusimo vso opremo. Nazadnje so se nam predstavili še reševalci. Ti so nam pokazali, kako na posteljo naložiti ranjenca in kako na pravilen način ranjencu nuditi umetno dihanje. Za nazoren prikaz so s seboj prinesli lutko. Nekateri izmed nas smo se opogumili in se preizkusili kot bolniki in reševalci.

Ta dan je bil nekaj res posebnega, ker smo se peljali z avtobusom. Otroci so zelo uživali ob pogledu na vsa vozila in njihovo opremo.

Tradicionalni slovenski zajtrk »Zajtrk s sadjem – super dan«

Kot vsako leto, smo tudi letos tretji petek v mesecu novembru za otroke pripravili tradicionalni slovenski zajtrk, ki je za otroke postal poseben »praznik«.

Na temo tradicionalnega zajtrka smo bili cel teden ustvarjalni in delovni kot čebelice, saj smo se izobraževali o lokalni hrani, zdravem načinu prehranjevanja in spoznavali delo čebelarjev.

Najprej smo si ogledali risanko Čebelica Maja. V nadaljevanju smo iz tulcev izdelali vsak svojo čebelico, nato pa smo čebelice izdelali tudi iz barvnega papirja, tako da smo vsak del posebej izrezali in na koncu sestavili ter zalepili v celoto.

Otroci so bili predvsem navdušeni nad čebelarsko opremo, ki so si jo lahko ogledali in nadeli. Podrobno smo si ogledali in potipali satovje in kadilnik, ki služi za umirjanje čebel. Ta teden smo se učili na vseh področjih, saj so otroci med drugim tudi razvrščali cvetove po barvah na izdelan čebelnjak. Po razvrščanju so si otroci pobarvali vsak svoj čebelnjak, pri čemer so lahko uporabili barve po lastni izbiri.

Teden smo zaključili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Otroci so bili navdušeni nad pripravo pogrinjkov, ki so vsebovali tudi čebelico izdelano iz papirja, katero si je vsak otrok odnesel domov. Zajtrkovali smo črni kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko, pri čemer so bili vsi izdelki od lokalnih pridelovalcev. Po zajtrku smo še odigrali Župančičevo deklamacijo “Ciciban in Čebela”.

 

 

 


KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV >>