Skoči na glavno vsebino

Skupina ČEBELICE

 

 V skupini Čebelice za otroke skrbijo vzgojiteljice Monika Plohl ( nadomeščanje Janje Škrlec) , Renata Šimunić in spremljevalka Stanka Pšak.

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2023 >>
V OKTOBRU 2023 >>
V NOVEMBRU 2023 >>
V DECEMBRU 2022 >>
V JANUARJU 2023 >>
V FEBRUARJU 2023 >>
V MARCU 2023 >>
V APRILU 2023 >>
V MAJU 2023 >>
V JUNIJU 2023 >>

V DECEMBRU

Z veliko vnemo smo se pripravljali na Miklavžev bazar in v ta namen poleg Jabolčne marmelade pripravili  še mešanico za vročo čokolado.

Praznično smo si okrasili tudi našo igralnico.

Z veliko vnemo smo si sčistili naše škornje. Upamo, da bo Miklavž zadovoljen.

Likovno smo tudi ustvarjali. Nam je uspelo?

Pred okrasitvijo naše smrekice v vrtcu, smo spekli karamelne piškote, da je kar praznično zadišalo po našem vrtcu. 

Lepo sončno, zimsko vreme nas je po popeljalo v gozd. Opazovali smo drevesa, se o njih nekaj naučili in spoznali Škrata Čebelkota. A to ni navaden škrat. Je namreč Božičkov škrat, ki nam je skozi pravljico zaupal svojo skrivnost.

Likovno smo ustvarili praskanko Božično drevo in trganko medveda.

 

V JANUARJU

Po praznikih smo se lotili likovnega ustvarjanja za razpisan Likovni natečaj “Gudeki”, ki ga vsako leto razpiše društvo Antonovanje KOG.

KAJ JE SREČA? Skozi igro Eno svetlo lučko imam, smo spoznavali pojem Sreča. Pogovarjali smo se o tem, kaj nas najbolj osrečuje.Prek Ikt tehnologije smo poslušali zgodbico Kako sat bibi in Gusti sejala srečo.

Kaj se zgodi z srčkom, ko ga raniš? Je lahko takšno kot je bilo prej? 

Pujsove igre

Naša Manja je tudi drugič uspešno opravila Maturitetni nastop. Na temo Zimsko ustvarjanje nam je pripravila različne eksperimente. Ustvarili smo snežni vultan, iz ledu smo reševali pikapolonice in ustvarili umetni sneg. Za konec pa še iz njega naredili snežake.

Igrali smo se tudi z različnimi črtami. Rezali smo po črti, povezovali pikice, barvali,…

Tretji Manjin maturitetni nastop pa je bil vezan na področje glasbe in likovnega ustvarjanja.

 

V FEBRUARJU

Tako, za nami je pustni čas, kjer smo se zabavali in delali norčije (glej zavihek Vrtec Miklavž), sedaj pa je čas za ljubezen. Le koga imam rad?  Za osebo, ki jo imamo najraje smo ustvarili posebnega srčka in ga ob valentinovem tudi podarili. 

Malo z zamudo, ampak z veseljem smo se dotaknili tudi Slovenskega kulturnega praznika, ki je bil za nami. Spoznali smo Franceta Prešerna, prebrali smo Povodnega moža, se pogovarjali o naši himni, pisali s peresom, ter poskušali narisati tega pomembnega pisatelja.

Lepo sončno vreme nas je popeljalo tudi v naravo. Odpravili smo se na daljši pohod čez Kadovo šumo na Vinski vrh.

Po poslušanju zgodbice Vsi za enega, eden za vse, smo svojega najljubšega junaka tudi narisali s tempera barvami. Če naj je uspelo, pa si oglejte sami. 

Lepo sončno vreme nas je popeljalo ven , kjer smo izpeljali vadbeno uro. Prepričali smo se , da tudi brez različnih športnih rekvizitov tudi gre. Hoja po gumah, premagovanje ovir in različne načine, preskakovanje vej, hoja po vrvi, štorih,………. Na koncu pa še prosta igra, v naši gozdni igralnici.

V MARCU

Zvončki , trobentice, mačice, vijolice,… Vse to že najdemo v naravi. Juhuhu, pomlad je tu!

Da pa bi tudi v našo igralnico spustili pomlad, smo zvončke v igralnici ustvarili tudi mi.

Z slikami pomladanski cvetlic smo se igrali matematike. Sestavljali smo slike iz delov, sortirali cvetlice po barvi in preštevali.

Tudi igrati se znamo ustvarjalno. Le poglejte, kaj vse je nastalo!

Ob prazniku Dnevu žena, smo izdelali majhna darilca za naše mamice in jim tako polepšali dan.

Pa smo prešli še na področje matematiko. Ja prav ste slišali, matematika! Skozi igro smo spoznavali števila, preštevali po navodilih,…….. 

Spomnili smo se tudi praznika Gregorjevo. Spekli smo ptičke in jih na koncu tudi pojedli.

V APRILU


Lepo, toplo pomladansko vreme nas je popeljalo v naravo, kjer smo raziskovali okolico in opazovali naravo v prebujanju.

Lotili smo se tudi projekta Pasavček, kjer smo se pogovarjali o vključenost otrok v sam promet. Beležili smo prihode v vrtec, se seznanili s fotografijami otrok v sedežih, se naučili pesmico,…….

Sedaj pa je čas, da se malo pozabavamo še z glasovi in črkami.

Pa smo dočakali tudi naš odhod v Vrtec v naravi. Vsi skupaj smo se ga zelo veselili, saj nam je v tem času na Pohorju pri Treh kraljih zapadel sneg. Namesto dejavnosti, ki smo jih načrtovali ( pohodi, streljanje z loki,…) so nas čakale različne vragolije na snegu, ki pa smo se jih z veseljem udeležili. Ob namestitvi v sobe nas je naprej pričakalo tudi kosilo, nato pa kratek sprehod po prelepi zasneženi pokrajini. Že vsi nestrpni smo komaj čakali, da se vržemo v sneg in zapodimo z lopatami po snegu navzdol, da izdelamo angelčke v snegu, nakepamo vzgojiteljice, ter izdelamo snežaka. Celi mokri, utrujeni in veseli smo se nato vrnili v hotel, kjer smo se preoblekli v suha oblačila, ter se odpravili na ogled Filma o Pohorju z lovcem Frančekom. Skozi  fotografije nam je pokazal, kako aktivno preživeti čas v naravi. Po večerji smo smuknili v pižame, ter se odpravili še na ples v pižamah. Utrujeni od dnevnih dejavnosti smo se nato odpravili k počitku.

 Naslednji dan smo imeli ustvarjalno delavnico, kjer smo si izdelali Pohorske klobuke, nato pa se ponovno odpravili na sneg. Pri kosilu smo presenetili našega Anžeta, ki je v petek praznoval 6. rojstni dan. Po kosilu smo se polni lepih vtisov z avtobusom odpravili proti domu.

V MAJU

Z velikim veseljem smo se lotili likovnega natečaja Dino in prijatelji, ki ga je razpisala tovarna Paloma. Veliko smo se pogovarjali o prijateljstvu, si prebrali zgodbice in si ogledali videoposnetke. Izdelali smo tudi lepljenko, katero smo tudi poslali naprej. Za dobro opravljeno delo so nas nagradili z knjigo o Dinotu, nalepkami, robčki,……

Predšolski otroci so se udeležili plavalnega tečaja v Ormožu.

V bližini našega vrtca smo se odpravili na prelep cvetoči travnik, kjer smo spoznavali travniške cvetlice in iskali travniške žuželke.

 

 

 

 


Dostopnost