Skupina ČEBELICE

V skupini Čebelice za otroke skrbijo:

vzgojiteljica Janja Kocjan in  -VPO-pomočnici vzgojiteljice Renata Šimunić in Milena Kosec.

 

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2020 >>
V OKTOBRU 2020 >>
V NOVEMBRU 2019 >>
V DECEMBRU 2019 >>
V JANUARJU 2021 >>
V FEBRUARJU 2021 >>
V MARCU 2021 >>
V APRILU 2020 >>
V MAJU 2020 >>


V APRILU 2021

Na deževen dan smo se s pomočjo Joge za otroke sprehodili skozi zgodbico POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM.

Po dolgem času nas je obiskala čebelica Minka in se z nami preizkusila v različnih gibalno tekmovalnih igrah.

Trenutke lepega vremena v tem mesecu smo izkoristili za prosto igro na dvorišču vrtca.

Veliko pozornost pa smo namenili tudi govoru in glasovom. Igrali smo se s pomočjo logopedskih kartic, kjer smo obračali jeziček po navodilih. Zraven učenja smo se zelo zabavali. Pa si poglejte sami, če ni tako.

Skozi pravljico o Rdeči Kapici smo se naučili pravilno držati barvice

Ugotavljali smo prvi glas v besedi in sličice razvrščali po glasovih.

Razdeljeni v skupine smo igrali s črkami, sestavljali naša imena, besede, oblikovali iz plastelina, po sličicah sestavljali barvice in še marsikaj. Pa kaj bi naštevali, poglejte si sami.

 

V MAJU 2021

Prvi teden v maju smo posvetili varnosti v prometu. S vključenostjo v projekt PASAVČEK smo se seznanili z nevarnostmi in pravili, ki so vezana na varnost v prometu. Z različnimi igrami smo se naučili, kako je potrebno ravnati, da smo varni na cesti in v različnih situacijah v prometu. Poglejte si le delček teh dejavnosti, ki smo jih izvedli…..

Ker je letošnje vreme v mesecu maju zelo slabo, smo komaj našli dan, da smo se lahko podali v našo gozdno igralnico. Opazovali smo naša drevesa, prepoznavali razlike od zadnjega obiska, s pomočjo delovnih listov reševali naloge in še bi se kaj našlo.

Ob obisku gozda, smo si v vrtec prinesli tudi dve mali drevesci bukve in hrasta, ter jih posadili. S tem bomo lažje opazovali drevo kako raste.

Ob našem vrtcu imamo tudi mi eno gredico v obliki polžka. Ker pa je ta gredica bila prazna in neurejena smo se odločili, da na njo posadimo različno zelenjavo. Kot prvo smo si ogledati kratek film o rastlinah, nato spoznali semena in naredili načrt našega vrta.

Gredico so najprej prekopali in populili plevel, nato pa na njo po načrtu posadili in posejali semena zelenjave in rož. Na koncu smo gredico zalili z vodo in jo opremili z našimi tablicami, ki označujejo našo zelenjavo. Lepo, ne!

Od 24.5. do 28.5.2021 smo otroci naše skupine sodelovali v projektu ROKODELSTVO- priložnost tudi za mlade. Utrinke dogajanja si lahko ogledate na spletni strani vrtca Miklavž.

 

V JUNIJU 2021

 

Na lep sončen dan smo se odpravili proti gozdu, kjer so nas čakali štori za našo gozdno igralnico. A glej ga zlomka, štori so bili na začetku gozda in jih je bilo potrebno spraviti v našo igralnico. Kako? S kotaljenje? Bo šlo?

                                                                                                                                                                                     JUHUHU, USPELO JE!

Na lep sončen dan, so nam prijatelji iz 1.razreda pripravili orientacijski pohod s postajami in različnimi nalogami. V teh so se morali dokazati  MINI MATURANTI in s tem pokazati ali so pripravljeni na vstop v šolo. Če jim je uspelo, se prepričajte sami.

Za zadnji vroč šolski dan, pa smo si priredili vodno zabavo. Z različnimi vodnimi pripomočki smo se škropili, da je bilo veselje.