Skupina ČEBELICE

 

 V skupini Čebelice za otroke skrbijo vzgojiteljice Janja Kocjan , Renata Šimunić in spremljevalka Stanka Pšak.

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2022 >>
V OKTOBRU 2022 >>
V NOVEMBRU 2021 >>
V DECEMBRU 2021 >>
V JANUARJU 2022 >>
V FEBRUARJU 2022 >>
V MARCU 2022 >>
V APRILU 2022 >>
V MAJU 2022 >>
V JUNIJU 2022 >>

V NOVEMBRU

Pa so prve počitnice za nami. Polni energije  in napolnjenih baterij smo prišli nazaj. Tako smo začeli teden z tednom prijaznosti. Skozi knjigo Mala knjiga prijaznosti smo se pogovarjali, kaj to sploh je prijaznost, kako smo prijazni in še kaj. Pobarvali smo kamenčke sreče in jih raznosili po Miklavžu, da bodo komu mogoče polepšali dan, ga razveselili in mu pričarali nasmeh na obraz. Za naše prijatelje in osebe, ki jih imamo radi pa smo spekli Čebemafine, s kateri smo se tudi mi na koncu posladkali. Pa ta prijaznost naj ne traja samo pa teden, ampak naj traja večno.

SUPER JUNAKI- odnosi in občutki. Naredili smo par poizkusov, kjer smo ponazorili jezo. S tem smo prikazali občutke in dogajanja v našem telesu.

Na vrata je potrkalo in naenkrat se je pojavila pri nas kmetica, ki je iskala svojo kravo Lisko. Ker je dolgo ni bilo, jo je na koncu našla v naši igralnici, kjer jo je mogla tudi podojiti. Od nje smo se naučili kar nekaj stvari – od kot pride mleko, kaj lahko naredimo iz mleka.  Nekaj takih izdelkov tudi poizkusili.

Skozi fotografije smo spoznavali tudi druge domače živali, ki nam dajo mleko. na koncu pa smo izdelali še male ovčke in se naučili pesmico o njej.

Naredili smo si tudi karamelno mleko in ga tudi spili.

Sodelovali smo natečaju, kjer smo si izdelali svoje gledališče in lutke ter z njimi zaigrali namišljeno predstavo.

Tudi pravljico KDO JE NAREDIL VIDKU SRAJČICO smo zaigrali.

V DECEMBRU

Pa smo prispeli do zadnjega meseca v letu. Pred nami je praznični mesec in čas za si okrasimo igralnico in da praznično zadiši po našem prostoru. Izdelali smo si kamin, okrasili smrekico in spekli sladke parklje. 

Obiskala nas je tudi medicinska sestra, ki skrbi za preventivo zob. Pokazala nam je, kako se pravilno ščetkajo zobje.

Izdelali smo posebne božične jelke

V JANUARJU

Prazniki so za nami, pred nami pa novi izzivi. Odločili smo se za sodelovanje na natečaju Prašičerejcev in narisali risbice prašičkov z tempera barvami.

Naši detektivi so pred težko nalogo,..

Ljudje smo si med seboj različni. Kako in zakaj ? Kako pa smo sploh nastali?

Kako pa je zgrajeno naše telo?

Likovno smo ustvarjali različne okostnjake iz palčk za ušesa, čez folije smo risali svojega prijatelja, risali drugi del obraza sebe, ter obešali trakove blaga s kljukicami na stojalo za perilo.

Zelo smo se razveselili prvega malega snega.

Sestavili smo si poligon različnih dejavnosti in se sprehodili po njem. Plezali smo po lestvi, šivali, s pomočjo trebušnjakov premikali kroglice, pihali s slamicami, s pomočjo kartic premikali jeziček na različne načine, se urili s pisanjem po tablicah, ter potelovadili na fitnes opremi.

Dajmo specimo kruh. Rabimo ,…..

Preizkušamo, kako delujejo naša čutila.