Skoči na glavno vsebino

Skupina ČEBELICE

 

 V skupini Čebelice za otroke skrbijo vzgojiteljice Janja Kocjan , Renata Šimunić in spremljevalka Stanka Pšak.

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2022 >>
V OKTOBRU 2022 >>
V NOVEMBRU 2022 >>
V DECEMBRU 2022 >>
V JANUARJU 2023 >>
V FEBRUARJU 2023 >>
V MARCU 2023 >>
V APRILU 2023 >>
V MAJU 2023 >>
V JUNIJU 2023 >>

V SEPTEMBRU

 Pred nami je novo šolsko leto, polno novih dogodivščin in čudovitih trenutkov, ki jih bomo preživeli skupaj. 

Pa si poglejte, kako je potekaj naš prvi šolski dan v skupini Čebelic. V pobarvani knjižici z naslovom Luka, Miha, …. in pisani svet smo pobarvali sebe in si z veseljem odnesli knjižno pobarvanko domov, nato pa smo se zunaj pridružili ostalim prijateljem iz našega vrtca in se poigrali skupaj. 

Odpravili smo se na trajnik, kjer smo se igrali različne rajalne igre.

Tam smo se naučili tudi novo pesmico z naslovom Kako se oglaša, ter po travniku iskali majhne živalice.

Likovno smo ustvarili tudi lepljenko Čebelica. Nam je uspelo, ne!

V vrtcu pa se je potrebno držati tudi določenih pravil. O njih smo se skupaj pogovorili in jih predstavili na našem Čebelnjaku pravil.

Skupaj s šolarji prve trijade smo izvedli dan dejavnosti. Dobili smo se pred šolo, kjer smo si skupaj najprej ogledali kamišibaj predstavo o Mavrični ribici. Učiteljica Lidija nam je razdelila načrte našega pohoda z začrtano potjo in fotografijami, ki kažejo naš cilj.

Skupaj smo se podali na pot proti našemu cilju. Na prečudoviti gozdni jasi smo zagledali ribnik. Dobro smo si ga ogledali in opazili da se gladina  nenehno premika. Vidli smo, da je Povodni mož še vedno jezen. Le kako ga naj umirimo? Zapeli smo mu pesmico In mu povedali, da smo mi vsi prijatelji med seboj in da naj se tudi on spoprijatelji s ribicami v ribniku.  Za nagrado smo v ribniku vse skupaj tudi pogostili z ribjo hrano. Ker pa smo si nagrado zaslužili tudi mi, smo se odpravili še na Kajžar, kjer nas je že čakaj pečen krompir. Z veseljem smo ga tudi pojedli. V zahvalo pa smo na domačiji Mlinarič narisali z barnimi kredati na tlakovana tla ribnik z Povodnim možem.

Ker je naš učni prostor letos večinoma na prostem, smo lep sončen dan izkoristili za sprehod pod Kajžar med vinograde. posedli smo se v krog ter z zanimanjem poslušali zgodbico.

Tudi za naše prstke je potrebno poskrbeti. Vaje za fino motoriko so zato najboljše. Igrali smo se………..

Na zadnji poletni dan smo se  odpravili v našo gozdno igralnico, kjer nas je obislaka tetka Jesen. Predstavila nam je svoje pridelke in nas popeljala v naslednje dejavnosti. Trli smo orehe in se posladkali z njimi, trebili smo buče, luščili fižol in ga sortirali med seboj, ter prebirali pšenico, koruzo in ječmen s pomočjo pincet. Na koncu pa smo še pobrali koruzo.

V OKTOBRU

V prvem tednu meseca oktobra smo zabeležili Teden otroka in dejavnosti izvajali na nivoju celega vrtca. ( glej slike pod spletno stranjo vrtca Miklavž pri Ormožu). 

Tudi asfaltna površina je prostor, kjer lahko likovno ustvarjamo.

Ker se že pridno pripravljamo na nastop za naše dedke in babice v naši KS Miklavž, smo si glede na naslov naše postavtve – MATI pogačo pečejo, za začetek spekli pravo pogačo.

V naši gozdni igralnici so nas pričakale čudne stvari,….

Tako pa je izgledal naš kratek nastop za Starejše krajane v KS Miklavž.

Pred praznikom dnevu mrtvih, smo se veliko pogovarjali o tej temi in v ta namen porisali kamenčke, ter obiskali naše znane grobove.

V NOVEMBRU

V naši gozdni igralnici smo poslušali pravljico Rad te imam z vsem srcem in s tem začeli letošnjo Bralno značko.

Igrali smo se z različnimi jesenskimi pridelki in urili fino motoriko.

Lepo vreme nas je kar vabilo ven na sveži zrak. Tudi zunaj se znamo igrati različne rajalne igre.

Skozi igro in pesmico smo se pripravili na kuhanje jabolčne marmelade.

Skozi različne vaje smo se urili v finomotoriki in vajami za govorni razvoj.

Ker pa v  našem vrtcu vrtcu opravljajo obvezno prakso tudi dijakinje Gimnazije Ormož- smer predšolska vzgoja, smo pri 1. maturitetnem nastopu sodelovali tudi mi. 

V DECEMBRU

Z veliko vnemo smo se pripravljali na Miklavžev bazar in v ta namen poleg Jabočne marmelade pripravili  še mešanico za vročo čokolado.

Praznično smo si okrasili tudi našo igralnico.

 


Dostopnost