Vrtec Miklavž

 

Vrtec Miklavž je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in s tem tudi del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V vrtcu Miklavž v šolskem letu 2022/2023 delujejo 3 oddelki:

SKUPINA ODDELEK

VZGOJITELJICE,

VPO-VZGOJITELJICE

PIKAPOLONICE

HETEROGENI ODDELEK

1 do 3 LETI STARIH OTROK

SANDRA ŠKRLEC

ANJA KOCJAN

MAVRICE

KOMBINIRANI ODDELEK

2 do 4 LETA STARIH OTROK

ADRIJANA OZMEC

MATEJA RAKUŠA

ČEBELICE

HETEROGENI ODDELEK

4 do 5 LET STARIH OTROK

JANJA ŠKRLEC,

RENATA ŠIMUNIĆ

STANISLAVA PŠAK – SPREMLJEVALKA

Publikacija vrtec

Porocilo projekta_Zdravje v vrtcu

 

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

Projekt gozdni vrtec

Naš vrtec se je v šolskem letu 2019/2020 pridružil Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije, s katero upravlja Inštitut za gozdno pedagogiko in ima podporo pri Zavodu RS za šolstvo.

Vrtec obdajajo čudoviti pisani gozdovi, vinogradi in travnate površine, zato naše dejavnosti večino časa potekajo v naravi. Najlepše je, ko otroci lahko doživljajo spreminjanje narave, jo opazujejo, vonjajo, tipajo in na takšen način pridobivajo znanje. Ko otroci vstopijo v gozd, se čas za njih preprosto ustavi. V gozdu se svobodno gibajo, raziskujejo danosti narave, si izmišljajo razne igre, poslušajo dogajanje v gozdu, ga doživljajo, s tem pa tudi vzpostavijo pristen stik z naravo.

Gozd je za njih prostor, kjer lahko otroku na enem mestu ponudijo čutno zaznavanje in spontano razvijanje oziroma krepitev motoričnih sposobnosti.

V gozdu smo si izdelali tudi gozdno igralnico, ki nam omogoča obilo izkustvenega znanja, raziskovanja, obenem pa tudi sprostitev in umiritev.

Več o samem projektu lahko najdete na povezavi Na povezavi: https://www.gozdna-pedagogika.si/mreza-gozdnih-vrtcev-in-sol/ .

LDN  projekta gozdni vrtec -šol. leto 2021-2022

KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2020/2021 >>
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>

 

MNOŽIČNI TEK

V sredo 21.9.2022, na dan slovenskega športa, smo se na pobudo Atletske zveze Slovenije izvedli množični tek. Tudi letos gre za najbolj množični tek otrok v Sloveniji z sloganom ” ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO”.

Na začetku smo se malo ogreli, nato pa se po skupinah na startni poziciji pognali v tek. Vsi smo pretekli progo in za nagrado prejeli priznanje.

JESENSKO SREČANJE S STARŠI

Pa nam je uspelo. Kljub slabi napovedi so naše gorice pobrane, koruza potrgana, zelje se že kisa, bučnice pa se že sušijo, da si bomo lahko pripravili slasten prigrizek. Za popestritev pa so poskrbeli Kunštni Prleki, ki so nam s predstavitvijo običajev in glasbo zelo polepšali naše druženje. Na kratko povedano – LUŠNO JE BLO.

 

TETKA JESEN

Na prvi jesenski dan smo se otroci našega vrtca zbrali pred vrtcem. Obiskala nas je namreč tetka Jesen. S seboj je v košari prinesla različne poljske pridelke in otroke seznanila z njenimi nalogami. Po njenem odhodu smo skupaj naredili veliko tetko Jesen iz jesenskih pridelkov in zraven tudi zaplesali.