Skoči na glavno vsebino

Skupina MEHURČKI

 

V skupini Mehurčki za otroke skrbita vzgojiteljici Petra Lah Filipič in Monika Plohl.

PRETEKLI DOGODKI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2022/2023 >>
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2023/2024 >>

SEPTEMBER

Mehurčki smo to jesen pričeli z uvajanjem novinke, ki se je zelo dobro vključila med nas.

Polni lepih vtisov in nostalgije smo se poslovili od poletja, ter mu pomahali v slovo.

Spoznavali, razvrščali pa smo tudi barve. Odlično nam je šlo.

 

OKTOBER

,,Ježek teka teka in se kotali…,,

se je slišalo iz igralnice. Seveda sva prepevali vzgojiteljici, a sčasoma z veliko ponavljanja bodo tudi otroci.

Spoznali smo ježka, njegove značilnosti, kaj rad je in kaj počne. Otipali smo tudi njegov oster kožuh ter ga vzeli s seboj na sprehod.

JEŽKOVO USTVARJANJE

Spoznali smo, da so ježkove bodice ostre, vilice pa tudi. Uporabili smo jih in z njimi odtisnili bodice na naše ježke.

DIDAKTIČNE IGRE Z JEŽKOM

Ježka zdaj že dobro poznamo. Vemo, da ima bodice – zato smo mu jih tudi mi naredili. Na pripravljeno vtikanko smo vstavljali lesene palčke. Vemo kaj rad je – zato smo ga nahranili s sadjem in oreščki ter še malo vadili usklajevanje barv. Ob delu so zakrulili tudi naši trebuščki – zato smo si še mi privoščili ježkovo malico. Okrepčani smo lažje zlagali tudi ježkovo sestavljanko.

 

PUHASTI DUHCI

Za noč čarovnic smo izdelali mehke in puhaste duhce iz vate. Kako prijetno in prav nič strašljivo. je bilo izdelovati mehke žogice iz vate in jih lepiti na papir.

Naj vas ne prestrašijo preveč – so čisto prijazni duhci, ki jih lahko na naši razstavni steni tudi pobožate.

NOVEMBER

Mehurčki smo v sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka spoznavali čebelo, ki poskrbi, da se ob dobrotah zajtrka posladkamo tudi z medom.

Naslikali smo čebele, iskali pare in prenašali čebele iz panjev s pomočjo pincet.

IGRAMO SE S ČUTILI

Spoznavali smo kaj najbolj pika, kaj je mehko, kaj je hrapavo in kaj je gladko Najprej z gnetenjem plastelina, nato pa s čutnimi podlagami iz naravnih materialov. S pomočjo nekaterih nam je uspelo ustvariti tudi posebne zvoke, ki so nas zaposlili za kar nekaj časa.  Vmes smo se malce poigrali tudi z barvami.

 

DECEMBER

Lotili smo se izdelave majhnih smrečic iz kartona, ki smo jih pobarvali  in okrasili. Zunaj je zapadel sneg, ki smo se ga zelo razveselili. Porabili smo ga za sankanje, zato ga je za snežaka zmanjkalo. Pa smo ga ustvarili kar v igralnici.

 

JANUAR

Leto smo pričeli v prijetni družbi Balončkov, ki so te dni spoznavali koledar. Od vsega smo si najbolj zapomnili simbole števil v koledarju. Igra in ustvarjanje z števili je bilo zelo zabavno.

Mehurčki smo izdelali kape in rokavice, katerim smo ustvarili zimski videz s pomočjo barvnih vzorcev. Med ustvarjanjem smo se pogovarjali o zimskih oblačilih. To je bilo zabavna in poučna dejavnost, kjer smo združili ustvarjalnost in učenje oblačenja zimskih oblačil.

 

FEBRUAR

Čeprav ni snega si želimo delati snežake, zato smo jih naredili kar v igralnici. Sestavljali smo in umeščali dele snežaka v celoto. Izdelali smo si tudi tople kapice za zimo. Seveda pa v teh zimskih dneh nismo pozabili niti na učenje. Ponavljali smo barve in jih razvrščali.

Dostopnost