Skupina BALONČKI

V skupini Balončki za otroke skrbijo vzgojiteljice Petra Lah, Ines Bolcar in Milena Kosec.

 

Septembra se je pričelo novo vrtčevsko leto in s tem smo vzgojiteljice Petra, Ines in Milena pričakale otroke v novi skupini, ki smo jo temu primerno tudi okrasile in opremile.
Naj se vam predstavimo. Smo skupina Balončki, v kateri je 20 otrok, starih od 3 do 5 let. Letos sta se nam pridružila dva  prijatelja, katera smo toplo sprejeli.

V prvem tednu druženja smo se predvsem spoznavali in ponovili lepe besede, kot so hvala, prosim, izvoli, dober dan, nasvidenje, ki nam nekako polepšajo vsakdan. Na to temo smo tudi ustvarjali, tako da smo z vatiranimi palčkami nanašali barvo.
Del našega vsakdana je druženje in gibanje na prostem, kjer otroci najraje prosto tekajo, se igrajo z obroči ter raziskujejo gozd.

Jesenski čas nam prinaša veliko plodov, zato smo v skupini Balončki v tem času “trebili tikve”, katere smo kasneje pražili in z veseljem poskusili. Tudi barve zaživijo v jesenskem času. S slamico smo pihali različne barve in se jih na tak način učili oziroma ponovili. S pihanjem so nastale različne oblike, katere smo poimenovali Pošasti. V gozdu smo nabrali liste različnih dreves in jih odtiskovali na podlago ter si naredili gozdno igralnico, ki nam bo služila za igranje in učenje skozi vse leto. V zadnjem času smo se veliko pogovarjali o ježkih in si jih tudi izdelali.

 

 

OKTOBER

Danes  smo se otroci in vzgojiteljice iz skupine Balončki odpravili na daljši pohod v Jastrebce. Naš cilj je bil ogled okrasnih buč pri Prapotnikovih. Čudovite pisane buče krasijo njihov dovoz, dvorišče in vse kotičke njihove čudovito urejene domačije. Otroci so se z bučami lahko tudi igrali, se gugali in si ogledali rastlinjak. Bilo je zabavno, razigrano, poučno. Čeprav je bil vrnitev na ,,breg,, težka, se veselimo naših novih pohodniških podvigov. V naslednjih dneh smo naredili trganko na temo buč in grozdja, s pečatniki smo odtiskovali drevesa različnih barv, lepili koruzo in različna semena in tako izdelali  polžka. V igralnici smo si pričarali jesen z listjem in ježki, pred vrtcem in šolo pa smo skupaj s šolarji naredili Tetko Jesen.