Skupina BALONČKI

V skupini Balončki za otroke skrbijo vzgojiteljice Petra Lah, Ines Bolcar in Milena Kosec.

PRETEKLI DOGODKI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2021/2022 >>

 

MAREC

Končno se je pričelo lepše vreme in to smo v skupini Balončki dobro izkoristili. Tekali smo med vinogradi ter se igrali različne igre.

Med našimi sprehodi v naravi vidimo veliko rož, ki so ravno v tem času pričele cveteti. Nekaj izmed njih smo iz papirja tudi izdelali.

Za Dan žena smo iz perl izdelali rože in jih podarili našim mamicam. Sledil je Dan mučenikov in tudi za naše atije smo naredili darila. Podarili smo jim iz papirja izdelane kravate.

12.marca praznujemo Gregorjevo – takrat se ptički ženijo. Na ta dan smo skupaj naredili maso za peko ptičkov, s katerimi smo se tudi posladkali.

Kasneje smo v okolici vrtca iskali darila od ptičkov, ki so za vsakega izmed nas pripravili presenečenje, v katerem je bil pečen ptiček in sladkorček.

Tudi v vrtcu Kog smo se z veseljem udeležili čistilne akcije.

Začetek pomladi je prinesel tudi pomladno vreme, zato smo imeli veliko dejavnosti na prostem. Nabrali smo različne pomladne cvetlice, s katerimi smo zdelovali lovilce sanj in okraske za okna.

V pustnem času smo sodelovali v tekmovanju, ki ga je organiziralo TD Središče ob Dravi, na katerem smo zasedli 1. mesto in si s tem prislužili nagrade, katerih so se otroci zelo razveselili.

 

 

Teden razvijanja bralne pismenosti

Ker je 2. 4. Mednarodni dan knjig za otroke in mladino, smo izvedli projekt Bralne pismenosti. V ponedeljek sta nas obiskala Špela in Domen ter nam s plesom predstavila zgodbo Kralj Li. Tudi mi smo se preizkusili v plesu ter izdelali krone in napisali pismo, posvečeno kralju Liu.

V torek smo se pogovarjali o ljubezni in na to temo spoznali zgodbo Alberta išče ljubezen ter poslušali pesem Tok rad, izvajalca Trkaja. Otroci so nam zaupali koga imajo radi, kar smo vzgojiteljice zapisale, da smo lahko v petek razstavili na naši razstavi.

V sredo sta nas obiskali knjižničarki Špela in Simona ter nam pripovedovali zgodbo Zvonček in Stržek prikličeta pomlad, katera smo kasneje tudi naslikali. Za dobro vzdušje smo si predvajali pesem Trkaja – Le pogumno.

Četrtek je bil dan za uganke in izštevanke. Spoznali smo različne izštevanke, kot so En kovač, Ena žaba, An ban pet podgan, Jon Marijon itd., na katere smo kasneje repali na Trkajevo pesem Uganke.

Otroci so že nestrpno čakali petek, saj nas je avtobus odpeljal do naših prijateljev v Miklavž, kjer smo si najprej ogledali razstavo z našimi izdelki, ki so nastajali skozi teden bralne pismenosti. Ponovno sta nas obiskala Špela in Domen ter poskrbela, da je zadnji dan tedna minil poln presenečenja in veselja, zaradi česar se veselimo ponovnega snidenja.

 

APRIL

Kot vsak mesec, nas je tudi aprila obiskala sestra Špela. Prebrala nam je zgodbico o zobkih v živalskem vrtu ter nam pokazala, kako se pravilno ščetkajo zobje.

Zelo veseli smo bili, ko sta nas obiskala gledališčnika, saj nas je predstava z naslovom To ni pika zelo nasmejala.

Veliko smo ustvarjali na temo VELIKA NOČ. Preizkusili smo se v različnih tehnikah in nastala so barvita jajčka.Na velikonočni petek nas je obiskal zajček in nam na vrtčevskem igrišču nastavil čokoladna jajčka. Mmmmmmmm kako so bila sladka:).

Sončni žarki so nas vlekli na prosto kadar se je le dalo, vendar nam jo je včasih zagodel dež. Takrat smo si v telovadnici pripravili prometni poligon in skozi igro spoznavali kako biti odgovoren udeleženec v prometu. Psssst! Nismo še opravili vozniškega izpita, vedar so nam vzgojiteljice dovolile voziti avte, ki smo jih sami izdelali. Izdelali pa smo si tudi semaforje in spoznali pomen posamezne luči na njem. Nismo pa pozabili tudi na varno uporabo avtomobilskega sedeža.

 

MAJ

Maj nam je prinesel možnost dolgih pohodov po travnikih in v gozd. Tako smo lahko premagovali naravne ovire, preživeli dan v gozdu in naši gozdni igralnici, ki je čez zimo in v dežju malce samevala, jo opremili s škratki, ki nam jo bodo čuvali, se naučili imena prstov skozi pravljico, reševali uganke in izdelovali metulje iz naravnih materialov ter popravljali hišo ob drevesu. Seveda smo srečali veliko majhnih živali od žabice, čmrlja, deževnika, polža, prisluhnili kukavici in ostalim pticam. Dan nam je prehitro minil in veselimo se novega obiska v gozdu.

Ker se nam ni ljubilo pospravljati igrač so vzgojiteljice sklenile, da se en teden ne bomo igrali z njimi – pa smo se igrali s kartonskimi škatlami in si pobarvali vsak svojo škatlo za izdelke, ki jih bomo odnesli domov ob koncu leta. Teden je hitro minil, mi pa smo se kljub igračam v škatlah, pošteno zabavali.

Družina je dom, je toplina, je ljubezen, je veselje in je toplo zavetje. Družine so različne kot smo različni mi., a vsem je nekaj skupno – z nasmehom na ustih je vse lažje. Tudi v vrtcu smo kot ena velika družina in se imamo radi. Včasih smo veseli, radostni, radovedni,včasih pa žalostni, tudi malce nesrečni. V naši družini je dovoljeno biti takšen kot si in kot se počutiš in najlepše je to, da nas tam vedno čaka objem, še posebej kadar ga najbolj potrebujemo.

Vrtec v naravi

Starejši otroci iz vrtca Kog in Miklavž  smo se odpravili na izlet do Treh Kraljev  . Izlet je trajal 2 dni, kar pomeni, da smo bili pogumni,  nekateri so prvič noč preživeli brez staršev.

Tja nas je popeljal avtobus. Ob prihodu smo se najprej namestili po sobah, nato pa se odpravili na kosilo. Sledil je počitek, saj nas je čakal dolg pohod do Črnega jezera. Po večerji smo se umili in se uredili za Pijama party. Prvi dan nas je dodobra utrudil, zato smo se odpravili spat.

Naslednji dan smo se preizkusili v streljanju z lokom, nato pa odpravili na krajši pohod do razgledne točke, od koder smo imeli lep razgled. Po kosilu je sledil odhod domov, česar se nekateri otroci niso razveselili, saj smo se zelo zabavali in želeli ostati še kakšen dan več.

 

JUNIJ

Prihaja poletje!

Tudi v vrtcu na Kogu se nanj intenzivno pripravljamo. Naredili smo si kozarce z limonado, vsak dan sproti razgibamo svoje telo, da bomo pripravljeni na vroče dni ki prihajajo.