Skupina GOSENICE

Za otroke skupine Gosenice skrbita:

vzgojiteljica Andreja Koščak in

VPO-pomočnica vzgojiteljice Ines Bolcar.

SEPTEMBER

Ponovno se je pričelo novo šolsko leto in otroci so se zbrali v skupini GOSENICE. Prvi dan smo pustili naše sledi z odtisi rokic in nogic. V času uvajanja spoznavamo prostore vrtca in raziskujemo bližnjo okolico. Med raziskovanjem okolice smo si nabrali različne liste in z njimi ustvarjali,  izdelali smo si tudi  ježke in grozdje. 

OKTOBER

V jesenskem času smo bili veliko na prostem, z naravnih materialov smo si izdelali različne živali in naše pričeske. Oktober je mesec požarne varnosti, na to temo smo prebirali pravljice,s katerimi so spoznali vlogo gasilca in kaj vse spada zraven. Izdelali smo si gasilske avtomobile, med igro vlog so se poistovetili s poklicem gasilec. Na sprehodu po vinogradu smo videli srno in njene stopinje ter pisanega metulja. Obiskali smo najbližjo kmetijo, kjer so nam pokazali živali.

 

FEBRUAR

KONČNO nazaj v vrtcu 🙂

Smo v zimskem letnem času, to je čas različnih zimskih radosti na snegu.

Ob poslušanju zgodbe Sneženi mož, smo se tudi mi preizkusili v izdelovanju sneženega moža v različnih tehnikah. Uživali smo tudi v zimskih radostih na snegu.

Pust je čas rajanja, veseljačenja, pustnih šem in norčij. Je čas veselja ob pripravah na pomlad. Na temo pust smo izdelovali pustne maske in si okrasili igralnico.