Skoči na glavno vsebino

Vrtec Kog

Vrtec Kog je del VIZ ENOTE MIKLAVŽ PRI ORMOŽU Z DISLOCIRANO ENOTO NA KOGU in kot tak del enovitega zavoda OŠ Miklavž pri Ormožu.

V šolskem letu 2023/24 je v enoti Kog oddelek in pol.

SKUPINA ODDELEK VZGOJITELJICE, VPO-VZGOJITELJICE
MEHURČKI POLOVIČNI HETEROGENI ODDELEK

1 DO 3 LETA STARIH OTROK

PETRA LAH FILIPIČ

MONIKA PLOHL

BALONČKI HETEROGENI ODDELEK 3 DO 5 LET STARIH OTROK ANDREJA KOŠČAK

INES BOLCAR

 

OBRAZCI:

VLOGA ZA VPIS V VRTEC

OBRAZEC ZA OPROSTITEV PLAČILA

OBRAZEC ZA IZPIS IZ VRTCA

 


KLIKNI ⇓

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2022/2023 >
GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2023/2024 >


OBISK ZOBNE SESTRE

Drugič v tem šolskem letu nas je obiskala zobna sestra Saša, katera nam je ob zgodbi TUDI POŠASTI SI UMIVAJO ZOBE predstavila pomembnost umivanja zob. Nato  nam je pogledala naše zobe in dobili smo štampiljko. Na koncu smo rešili delovni list, na katerem smo utrdili svoje znanje , kaj je dobro za naše zobe.

O DEČKU, KI JE PISAL PESMI

Prevzetna Julija, Prešernova velika neuslišana ljubezen, nam je predstavila knjigo O dečku, ki je pisal pesmi. Spoznali smo življenje našega največjega pesnika Franceta Prešerna vse od rane mladosti. Videli smo kako rad je imel otroke in kako jim je pod mestno lipo recitiral pesmi in delil fige. Njegovo življenje je bilo polno žalosti in v njej je našel navdih za velika dela slovenske literature. Naučili smo se tudi, da je prav France Prešeren avtor slovenske himne ter ji tudi prisluhnili, nato pa izdelali še vsak svojo slovensko zastavo z grbom. Za konec smo se posladkali še s sladkimi figami. Zdaj vemo zakaj jih je imel France tako rad. Tudi vam želimo prijeten kulturni praznik.

POVORKA V SREDIŠČU

V soboto smo se tudi mi ježki, miške, kosi, žabice in krti s skupinsko masko “VSI ZA ENEGA EDEN ZA VSE” predstavili na pustni povorki v Središču. Po mnenju publike in žirije smo bili tako zelo luštni, simpatični in domiselni, da smo med vrtčevskimi skupinami zasedli prvo mesto in si prislužili nagrado.

Seveda smo v maske vložili veliko truda, vendar nam brez vas TAPETNIŠTVO MLINARIČ ne bi uspelo. Na tem mestu se vam iskreno zahvaljujemo za ves trud in podarjeni material. Hvala tudi staršem, da ste pripeljali otroke in nas spodbujali.

PUSTNI OBISK KMEČKIH ŽENA S KOGA

Danes je v vrtcu tako zelo dišalo, da so se vsem mimoidočim cedile sline. Dišalo je po babičini kuhinji prav tako kot nekoč. V vrtcu smo se namreč s pomočjo KMEČKIH ŽENA S KOGA lotili peke pustnih mišk in čisto pravih krhkih flancatov, kot so jih cvrle naše babice in prababice.

Hvala vama gospa Mimica in Stanka za prikaz izdelave teh pustnih sladic. Naši trebuščki so bili navdušeni, ker so poskusili še nekaj drugega kot le pustne krofe.

MI SMO MAŠKARE

Od hiše do hiše, od vrat do vrat
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.
zato pa nam dajte
en evrček, dva,
tri bobe, tri krofe
ter en košček mesa.

Pustne maškare smo veselo zarajale in se odpravile na pohod po Kogu, da bi pregnale zimo. Obiskali smo tudi Danovega dedka, ki nas je prijazno pogostil in je bil našega obiska zelo vesel.

Mi pa smo bili veseli še enega sladkega postanka za katerega je poskrbela Lukasova mama z Emo.

PUSTNA POVORKA V ORMOŽU

S skupinsko masko  ,,Vsi za enega, eden za vse,, smo se udeležili tudi pustne povorke v Ormožu. Bilo je veselo, glasno, igrivo, barvito in zanimivo. Najboljši pa so bili seveda hot dogi, ki smo si jih prislužili za malico.

VALENTINOVO

Ljubezen je povsod okrog nas, če se le malce ozremo vase in naokrog nam polepša vsak trenutek. Želimo vam veliko trenutkov ljubezni do sebe in svojih najbližjih. Prav zanje smo izdelali majhno pozornost, ki naj polepša dan.

VESELO VALENTINOVO!

TRGANKA V ZAHVALO

“Človek je velik takrat, ko ne izgubi srca otroka.”

Tudi pri Tapetništvu Mlinarič so nam, kadarkoli  prosimo za pomoč, pripravljeni pomagati, za kar smo jim iz srca hvaležni.

V zahvalo za pomoč pri materialu za pustne maske in njihovem dokončanju, smo jim izdelali trganko z logotipom njihovega podjetja. Upamo, da bo krasil njihovo pisarno.

Naj bo naš izdelek izraz hvaležnosti, ki jo čutimo ob vseh korakih kadar nam stopite nasproti in skupaj lahko gradimo majhne in velike sanje.

 

 

 

Dostopnost