Skupina ČEBELICE

V skupini Čebelice za otroke skrbijo:

vzgojiteljica Janja Kocjan in  -VPO-pomočnici vzgojiteljice Renata Šimunić in Milena Kosec.

 

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2019 >>
V OKTOBRU 2019 >>
V NOVEMBRU 2019 >>
V DECEMBRU 2019 >>
V JANUARJU 2020 >>
V FEBRUARJU 2020 >>
V MARCU 2020 >>
V APRILU 2020 >>
V MAJU 2020 >>

 


 

V SEPTEMBRU 2020

Prva dva tedna smo se  veliko igrali, se spoznavali med sabo in spletali nove prijateljske vezi.

Slikali smo s prstnimi barvami, obešali listke na vrvico s ščipalkami, s pincetami prebirali koruzo, na špagete natikali obročke, ter z zavijanjem  vlekli korenček k sebi.

Tudi na teden mobilnosti nismo pozabili. Ustvarjali smo iz odpadne embalaže in se skozi različne dejavnosti naučili nekaj pravil o prometu.

Sodelovali smo tudi v projektu ” Množični tek”, ki se je izvajal na ravni celotne države. Glede na našo lepo okolico, smo ga izvedli med vinogradi v bližini našega vrtca.

Na prvi jesenski dan nas je obiskala tetka jesen in nas povedla v druge dejavnosti , vezane na ta letni čas. 

Spoznali smo koledar letnih časov in se preizkušali v različnih spretnostih.

V OKTOBRU 2020

 Lepi, topli jesenski dnevi, so nas popeljali v bližnji gozd. Tam smo opazovali drevesa in si poiskali  primeren prostor za igro. Vsak izmed otrok si je izbral svoje drevo in si ga označil z barvnim trakom.

To svoje izbrano drevo bomo opazovali skozi celo šolsko leto. Ob njem se bomo tudi igrali, ustvarjali in se naučil marsikaj novega.

Prostor ob naših drevesih smo poimenovali ” ČEBELICINA IGRALNICA NA PROSTEM”. To smo tudi dobro počistili in jo zagradili z bršljanom, ki smo ga pridno pobrali okoli naših dreves. Našemu škratku, pa smo s skupnimi močmi zgradili gozdno hišico.

Naš izbrani prostor v gozdu je primeren za izpeljavo različnih dejavnosti na prostem. V njem se sproščamo, beremo in poslušamo zgodbice, opazujemo živali, pojemo pesmice, se prosto igramo, ter ustvarjamo z različnimi materiali. Pa si poglejte ……..

Na lep sončen dan smo izvedli tudi orientacijski pohod. Medved Jaka nam je v vrtec prinesel zemljevid in nas z njim popeljal na pot. Med njo smo spoznavali drevesa in poiskali domovanja našim škratom ( Hrastko, Kostanjko, Bukovko).

Tudi ko so deževni dnevi zunaj, je v naši skupini pestro in zanimivo. Skratka, se dogaja ……..

Ker radi raziskujemo okolico nas je  pot popeljala čez Kajžar v Zasavce do njive s koruzo. Tam smo se preizkusili s starim kmečkim opravilom – Trganjem koruze. Potrgano koruzo bomo odnesli pozimi našim živalim v gozd.

V FEBRUARJU 2021

Lepo toplo sončno vreme nas je za cel teden vabilo v naravo. 

Obiskali  smo našo gozdno igralnico, si ogledali svoja drevesa in bili veseli novih obiskovalcev v njej. To so bili seveda ptički in prvi znanilci pomladi – ZVONČKI. 

Podili smo se tudi po raznih hribih v bližnji okolici. Hodili smo med vinogradi in iz hribov opazovali druge okoliške kraje. Na Kajžarju  nas je  na cvetoči mačici pozdravilo brenčanje čmrljev in čebel in preleti metuljev.

Iz vrha Kajžarja se nam je pokazal čudoviti razgled na  Miklavž. Poiskali smo različne znane stavbe in  jih poimenovali in se orientirali po okolici.