Skupina ČEBELICE

 V skupini Čebelice za otroke skrbijo vzgojiteljice Janja Kocjan , Renata Šimunić in Adrijana Ozmec.

Poglejte kaj smo delali v preteklih mesecih:

V SEPTEMBRU 2021 >>
V OKTOBRU 2021 >>
V NOVEMBRU 2021 >>
V DECEMBRU 2021 >>
V JANUARJU 2022 >>
V FEBRUARJU 2022 >>
V MARCU 2021 >>
V APRILU 2021 >>
V MAJU 2021 >>
V JUNIJU 2021 >>

 

V MARCU

Pa je prišel še ta norčavi dan. V vrtec so prišli različni pustni liki. Skupaj smo se zabavi ob glasbi in se pokazali tudi ostalim krajam Miklavža.

Počitnice so za nami, sedaj pa zopet k življenju na zemlji. Zemlja se vrti okoli sonca, nekoč so živeli dinozavri,…………nastal je velik pok,………

V naši gozdni igralnici smo raziskovali tla in izkopali kar nekaj delov dinozavrov in jih poskušali s pomočjo slik tudi sestaviti. Igrali smo se tudi z različnimi dinozavri, ter jih zlagali po velikosti.

Naredili smo tudi vulkan in ga preizkusili, ter pogledali rezultate našega poizkusa, kjer smo v posode in zemljo zakopali določene smeti in ugotavljali, kaj se zgodi z  njimi čez nekaj časa.

S pomočjo grafične tehnike – KOLAGRAFIJA, smo upodobili naše dinozavre. Če nam je uspelo, presodite sami.

Ker se je bližal materinski dan, smo za naše mamice izdelali posebno darilo.

Na sam praznik naših mamic, smo jih povabili v našo gozdno igralnico, kjer smo jim pripravili kratek program. Zapeli smo par pesmic in zaplesali. Ker pa je naša igralnica prostor za igro, smo se skupaj igrali različne gibalne igre. Tudi zaplesali smo skupaj. Za konec pa smo staršem pripravili veliko uganko. Na drevesih so bile naše risbice družine in kratek zapis. Starši so morali poiskati risbico svojega otroka in tako spoznali drevo svojega otroka. Opazili smo, da naloga ni bila lahka. Ko so se starši postavili pri drevesu, smo mamam podarili naša darila. 

Tudi na naš papir je prišla pomlad. Naslikali smo jo z prstnimi barvami.

 

 

V APRILU

Likovno smo ustvarjali na temo velikonočno jajce. Lepo, ne!

ŠPORTNI DAN

V četrtek 14. aprila so nas v vrtcu obiskali dijaki 4. letnika iz Gimnazije Ormož – smer Predšolska vzgoja. Skupaj z nami so želeli preživeti en lep sončen dan. Na vse zgodaj so prišli v našo igralnico, kjer smo se spoznali, ter zelo hitro vzpostavili  lep, topel prijateljski odnos. A glej ga glej, tudi zajček Hopko je prišel med nas. Ves žalosten nam je povedal, da se je izgubil in da ne ve kje je doma. s seboj je imej samo zemljevid, ki mu ga je podarila njegova mama. Tak je bila začrtana pot do njegovega doma. A zajček se ni spoznal na karto in mu ta ni bila v pomoč. Mi smo seveda bili takoj pripravljeni, da mu priskočimo na pomoč, zato smo se skupaj podali na pot. a ta ni bila enostavna. Med potjo smo morali opraviti določene naloge, če smo hoteli priti do cilja. S skupnimi močmi nam je to tudi uspelo.

Za nami je bil še en lep in zanimiv dan. Našim velikim prijateljem smo pokazali, le delček tega, kako dneve v vrtcu preživljamo mi. Nam je vedno lepo in zanimivo, ko smo v naravi in naši gozdni igralnici. Tam ne poznamo dolgčasa, saj vedno najdemo nekaj novega in zanimivega. Pa vabljeni še kdaj.

RED JE VEDNO PAS PRIPET, nam je sporočil Pasavček. Skozi projekt smo se naučili varnega obnašanja v prometu kot pešci in kot sopotniki v avtomobilu.


V MAJU

Lepo, sončno in toplo vreme nas je popeljalo na naš bližnji travnik, kjer smo spoznali Regrat in iz njega naredili regratov med.

Med vinogradi nas je pričakalo veliko regratovih lučk. Ti beli veliki cvetovi so nas spodbudili, da smo pihali lučke in iz regratovih stebelc izdelovali verižice. Zraven smo tudi šteli in se preizkušali v spretnosti.

Od 12. do 13. maja smo otroci naše skupine bili v vrtcu v naravi. Pridružili so se nam tudi prijatelji iz vrtca Kog. Z avtobusom smo se skupaj odpravili proti Trem Kraljem, kjer smo bili nastanjeni. Veseli, radovedni in nestrpni smo komaj čakali, da pridemo tja. Ob prihodu nas je pričakala gospa Barbara, kjer nas je lepo pozdravila in nam predala ključe sob, kjer bomo bivali. razdelili smo se po sobah, ter se odpravili na kosilu. Po njem pa nas je čakal dolg pohod po Pohorju do Črnega Jezera. Pot po smučišču in čez gozd nas je popeljala do velikega umetnega jezera.

Po pohodu nas je gospod Franček popeljal z diapozitivi po lepotah Pohorja. Po večerji pa nas je še čakaj ples v pižamah pred spanjem, pravljica in zaslužen počitek. 

Drugi dan je bil namenjen kratkemu pohodu do razgledne točke in streljanju z lokom. Pa smo prišli do konca. Po kosilu je bilo potrebno pospraviti sobe, ter se odpraviti proti domu. Polni lepih vtisov in dogodkov, smo se vrnili nazaj.

Iz meditacije v likovne dejavnosti na prostem.

V JUNIJU

Plavalni tečaj v Gimnaziji Ormož

Veliko smo se igrali na dvorišču vrtca

Pa smo prišli do konca. Prvošolci so nam pripravili sprejem za prvi razred. Ampak, to ni bilo samo tako.  Za sprejem smo morali opraviti nekaj nalog in poiskati ključ, ki odpira vrata v prvi razred.  Ob odlični publiki in bučnem navijanju nam je to tudi uspelo.

ŠOLA, PRIHAJAMO !