GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2

 

Dragi otroci in starši!

Kljub temu, da se z nekaterimi ne vidimo, smo z mislimi vedno pri nas. Odločili smo se da, da vam praznične dni popestrimo z nekaterimi idejami, da bi vam čas hitreje minil.

Ker se kot prvi mož v prazničnem decembru pojavi Miklavž v spremstvu Parkljev, želimo da se nanj spomnite skozi dejavnosti tudi vi. Po vaši želji.

Kot povezavo vam pošiljam zgodbico o Miklavžu, ki jo lahko poslušate samo s klikom na gumb.

Pravljica

Po pravljici ne pozabite očistiti čevlje.

Nato si lahko izdelate PRIDNOMETER, da bo Miklavž videl, ali si zaslužite kako darilce.

Spečete lahko parklje in si izdelate sadno malico malo drugače. Klikni na povezavo.

kulinarični kotiček

Za konec pa lahko še likovno ustvarjaš.

Tako, to je za danes vse. Uživaje ob ustvarjanju in se lepo imejte.

Tukaj pa se nahaja že nekaj utrinkov ustvarjanja otrok, ki sedaj obiskujejo vrtec.

 

Dragi otroci!

Kot smo obljubile, se javljamo tudi ta teden na daljavo. Za vas smo pripravili zanimivo nalogo. Ker nas v bližnji prihodnosti obišče Božiček je zadnji čas, da mu narišemo risbico z našimi željami. Poštar Pavli nam je že poslal pismo in nas spomnil na to.

Z narisano risbico in poslano po pošti na naslov

BOŽIČEK Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7 2002 Maribor

bomo sodelovali tudi v dobrodelnem projektu Čarobna zima in tako otrokom širom Slovenije, ki si tega ne morejo privoščiti, omogočiti lepše preživljanje prazničnih dni. Za vsako prispelo risbico bo pošta Slovenije donirala 10 centov za ta projekt.

Že v naprej iskrena HVALA!

Za nagrado pa si bomo lahko tudi doma na spletni strani posta.si/zverjascek od 15.decembra 2020 do 15 januarja 2021 ogledali lutkovno predstavo Zverjašček v izvedbi lutkovnega gledališča Ljubljana.

 

Lepo bodite in se slišimo drugi teden.

 

Decembrski praznični dnevi so priložnost, da uživamo v čarobnih trenutkih. Letošnje leto je posebno, zato nismo imeli priložnosti skupnega druženja in tudi v vrtcu je manj otrok. Da bi tudi otroci, ki v tem času ne obiskujejo vrtca doživeli z nami decembrski utrinek, vam pošiljamo nekaj slik o našem ustvarjanju.

 

Tako, pa smo zopet z vami. Da si nebi mislili, da smo pozabili na vas. Upam, da ste v teh dneh vsaj malo uživali zunaj na snegu, se nasankali in naredili kakšnega malega snežaka. Ker pa je sneg kaj kmalu skopnel, se lahko kljub temu odpravite v naravo.

Za vas smo pripravile eno posebno nalogo. Danes si bomo izdelali ledeni okrasek. V naravi je potrebno nabrati različne rastline ( šipek, trave, suhe rože,….) in jih prinesti domov.

Za nalogo potrebujete še en jogurtov lonček ali plastični kozarec, vodo in vrvico. V kozarec nalijete vodo in v njega položite rastline, oziroma nabrane stvari. Na vrhu kozarca vstavite vrvico v obliki ročaja in vse skupaj postavite na okensko polico ( če je seveda dovolj mrzlo), da bo vse skupaj zamrznilo. Če ni zunaj dovolj mrzlo, postavite posode v zamrzovalnik. Ko vsebina v kozarcu zamrzne, odstranite plastični lonček in ledeni okrasek obesite na bližnje drevo ali grm.

Za lažje opravljanje naloge pa še nekaj slikic iz vrtca.Uživajte ob nalogi in se slišimo kmalu.

 

PROJEKT : ROKODELSTVO- PRILOŽNOST TUDI ZA MLADE

Tudi v tem šolske letu se je naš vrtec vključil v projekt DEDIŠČINE DESTINACIJE JERUZALEM. Tema letošnjega projekta je ROKODELSTVO- PRILOŽNOST TUDI ZA MLADE.

1. dan

Skozi različne posnetke izdelave košare smo otrokom predstavile lokalnega umetnika- rokodelca gospoda Karleka in si ogledali njegove končne izdelke. Iz različnih koščkov smo sestavili podobo košare in umetnika samega.

Najmlajši so se s košarami malo poigrali,

najstarejša skupina otrok pa se je likovno preizkušala v risanju košar. Spoznali smo novo tehniko risanja. Pa si poglejte, če nam je uspelo!

2. dan

Na ta dan smo planirali zabavo z metlami. Vzgojiteljica Janja je raztegnila meh svoje harmonike, mi pa smo se preizkusili v različnih plesih z njo. Ker pa so še vedno corona ukrepi, smo jo napotili na hodnik vrtca, odprli vrata igralnic in zaplesali vsi skupaj – oziroma vsak v svojem mehurčku. Zelo smo bili veseli in se hkrati tudi zelo zabavali.

3. dan

Na lep sončen dan smo se podali v naravo, kjer smo si ogledali grm Pintovec, iz katerega g. Karlek plete košare in breze iz katerih izdeluje brezove metle. Najmlajši so se podali po krajši poti,

ostali po smo se odpravili na Vinski vrh, kjer nas je pričakal g. Karlek in nam pokazal kako ta grm sploh izgleda, kje ga najdemo in kako je potrebno skrbeti zanj.

4.dan

Danes pa nas je obiskal g. Karlek in nam pokazal kako se izdelujejo košare. Z zanimanjem smo ga opazovali pri delu in ga poslušali, ko nam je pripovedoval zgodbe o tem, kje se je to naučil in kako je bilo, ko je on bil majhen.

5.dan

Igramo se tržnico. V ta namen smo si izdelali svoj denar in denarnice, s katerimi smo se odpravili na našo tržnico. Tam nas je pričakala prijazna prodajalka sadja. Sami smo si izbrali sadje, ga kupili z našim denarjem in ga tam tudi pojedli.

POČITNIŠKO DOGAJANJE V NAŠEM VRTCU