GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV 2

MNOŽIČNI TEK

V sredo 21.9.2022, na dan slovenskega športa, smo se na pobudo Atletske zveze Slovenije izvedli množični tek. Tudi letos gre za najbolj množični tek otrok v Sloveniji z sloganom ” ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO”.

Na začetku smo se malo ogreli, nato pa se po skupinah na startni poziciji pognali v tek. Vsi smo pretekli progo in za nagrado prejeli priznanje.

JESENSKO SREČANJE S STARŠI

Pa nam je uspelo. Kljub slabi napovedi so naše gorice pobrane, koruza potrgana, zelje se že kisa, bučnice pa se že sušijo, da si bomo lahko pripravili slasten prigrizek. Za popestritev pa so poskrbeli Kunštni Prleki, ki so nam s predstavitvijo običajev in glasbo zelo polepšali naše druženje. Na kratko povedano – LUŠNO JE BLO.

 

TETKA JESEN

Na prvi jesenski dan smo se otroci našega vrtca zbrali pred vrtcem. Obiskala nas je namreč tetka Jesen. S seboj je v košari prinesla različne poljske pridelke in otroke seznanila z njenimi nalogami. Po njenem odhodu smo skupaj naredili veliko tetko Jesen iz jesenskih pridelkov in zraven tudi zaplesali.

TEDEN OTROK

S TERAPEVTSKO PSIČKO LINO IN KOSTANJEV PIKNIK

V tednu otroka smo med nas povabili gospo Petro in njeno psičko Lino, ki pa ni navade pes, ampak ima naziv Terapevtski pes. Z njo lahko hodi po bolnišnicah in raznih ustanovah, kjer po povabijo. Stara je 12 let in je pasme Aljaški malamut. Psička je zelo prijazna, saj so jo otroci božali, jo peljali na sprehod in ji tudi ponudili brikete. Po njenem odhodu pa smo si privoščili pečene kostanje in se poigrali na našem vrtčevskem igrišču.

VARNO JE  ZABAVNO

Ker smo tudi to šolsko leto vključeni v projekt Pasavček, smo si med sebe povabili policiste PP Ormož in  KUža pazija, ki sta nas popeljala po Miklavžu in  nam predstavila varno vključevanje otrok v promet. 

EVAKUACIJA IN OBISK GASILCEV

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, smo med sebe povabili tudi gasilce. Izvedli smo tudi samo evakuacijo vrtca, saj je v naši kuhinji zagorelo. Hitro smo izpraznili vrtec , ter na 112 poklicali gasilce. Ogledali smo si njihovo opremo in se tudi sami preizkusili v gašenju.

PRAVLJIČNA URA

Obiskali sta nas tudi knjižničarki iz knjižnice Ormož in nam zaigrale lutkovno igrico z naslovom Mavrični krtek.

TINKA POBALINKA IN PASAVČEK

Ker naš vrtec sodeluje v projektu Pasavček, smo  si za nagrado ogledali lutkovno predstavo in se še bolj seznanili z pravilnim obnašanjem v prometu.

JAVNI NASTOP ZA STAREJŠE NAD 70 LET

 Ker smo pridno vadili  smo z našim nastopom polepšali dan dedkom in babicam.

Nastop si lahko ogledate na tej povezavi:

Zadnji dan pred počitnicami, nas je obiskala čarovnica Zofka in nam zmešala čarobni napitek in skuhala čarovniško čorbo. Nato nas je odpeljala v svojo čarovniško votlino s svojo metlo, kjer nam je pripravila posebno zabavo.