Skoči na glavno vsebino

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV

MNOŽIČNI TEK

Kot že vrsto let, tudi v tem šolskem letu sodelujemo v množični akciji Atletske zveze Slovenije -Množični tek otrok pod sloganom ” ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO”.Ta je potekal letos točno na dan slovenskega športa ( 23. september)  po vsej Sloveniji. Zbrali smo se na atletski stezi, kjer smo se s pomočjo barvnih balonov razdelili v tri skupine, se razgibali tem se pripravili na tek. Polni dobre volje smo se podali po atletski stezi in prebežali okoli nje. Po teku smo se ohladili z masažo z balonom, na koncupa še posladkali z grozdjem.

MEDGENERACIJSKO SREČANJE Z BABICAMI IN DEDKI IN FS LEŠČEČEK

V letošnjem šolskem letu smo se odločile, da med nas  z veseljem povabimo naše dedke in babice in tako tudi z njimi preživimo en dopoldan v našem vrtcu. Da pa bi bilo srečanje popolno, smo med sebe povabili še FS Leščeček iz Veržeja. Predstavili so nam njihovo skupino, njihova oblačila, ter ob njihovih muzikantih tudi zaplesali in zapeli. Da pa niso plesali samo oni, so nas povabili med sebe in naučili plesati tudi nas. Ob zvokih harmonike to tudi ni bilo težko. Na koncu smo se še skupaj fotograrali, ter se posladkali z domačimi dobrotami.

TEDEN OTROKA

Ob tednu otroka smo v našem vrtcu za otroke pripravile kar nekaj dejavnosti. Za začetek smo med sebe povabili štirinožne prijatelje iz Športno kinološkega društva Ljutomer- Križevci z njihovimi vodniki. Predstavili so nam tri različne vrste psov. Med prvimi se je predstavil Lumi- finski laponski pes, Čili- Borderski ovčar, na koncu pa še Taj- Jack russell lovski pes. Vsi so pokazali nekaj njihovih veščin, ki so jih natrenirali s pomočjo svojih vodnikov.

Skupaj smo se odpravili tudi v gozd, kjer nas je v naši gozdni igralnici pričakalo Mavrično gledališče. Ob predstavi Mali Ganeša in njegova skrivnost smo spoznavali njegove težave in  njegove  nove prijatelje. Skozi zgodbico smo spoznali tudi različne elemente joge. Nato smo v različnih  dejavnostih- iskanju mavričnih kartih, pihanju milnih mehurčkov in risanju mavric s kredami na debla dreves neizmerno uživali.

Ker pa je naš Mali Ganeša praznoval rojstni dan, smo mu pripravili Mavrično zabavo s praznovanjem. Da pa mu ni bilo dolg čas, so z njim praznovali tudi njegovi prijatelji, ki so meseca septembra imeli rojstni dan.

Za zaključek dogajanja ob tednu otroka, pa smo otrokom pripravile kostanjevo tržnic,  ter veliko presenečenje. Med sebe smo povabili gospoda Plohl  Aleša, ki pa v naš vrtec ni prišel sam. S seboj je pripeljal dva majhna konja – Cveto in Anito. Skupaj smo jih počesali, pobožali in na koncu še zajahali. Kasneje smo si še za gumbe kupili kostanje na Kostanjevi tržnici, ter se posladkali z njimi.

PRAVLJIČNA URA S ŠPELO IN SIMONO

Tudi v letošnjem letu sodelujemo s knjižnico Ormož, zato sta nas obiskali knjižničarki.Predstavili sta nam  zgodbico z naslovom Zakaj sem tako majhen? Pridno smo poslušali, na koncu pa skupaj prelistali par knjig, ki sta jih prinesle s seboj.

GOZDNE DOGODIVŠČINE

Na lep sončen petek in na dan, ko smo se iz telovadnice selili v dvorano KS Miklavž, smo  se odpravili v naši gozdno igralnico, ter tam izvedli dan dejavnosti.

Najprej smo si ogledali gledališko predstvavo Kako je ježek našel prijatelja,

nato pa smo se odpravili na ogled drugih postaj. Eni so bili Gozdni detektivi,

drugi so bili razgibančki,

tretji so bili umetniki,

četrti so ciljali v lončke,

preizkusili smo se tudi v hoji po Sleck line.

Otroke je v naši igralnici pričakalo tudi veliko presenečenje. Dobili so novo gozdno kuhinjo,

pa tudi časa za malico in prosto igro je še ostalo dovolj.

ČAROVNICA VILMA IN VILI,

ter praznovanje rojstnih dni s čarovnico Vilmo.

PRVA PREDSTAVA LUTKOVNEGA ABONMAJA- MIŠKA KAŠO KUHA

PROJEKT- OD KOT SI KRUHEK?

Ker se nam približuje tradicionalni slovenski zajtr in ker je tema zajtrka KRUH  ZA ZAJTR – SUPER DAN, smo otrokom skozi zasnovan projekt hotele prikazati kako sploh pridemo do njega. Projekt smo načrtovale po dnevih in sklopih od žetve do peke.

Deklica Ana se je igrala na vrtu pred hišo igro Ristanc. Čez čas je postala lačna in odhitela v kuhinjoiskat nekaj za pod zob. Našla je žemljico in slastno zagrizla v njo. A glej ga zlomka, v njej se je nahajalo nekaj trdega. Pogledala je in zagledala zlati prstan. O, le čigav ?  Kdo ga je izgubil?

Srečala je kmeta. Je ta prstan Vaš ?

Skozi različne dejavnosti smo spoznali kako se seje žito in ga tudi sami posejali. Po naših zmožnostih, smo se tudi igrali stare igre ( Ristanc, Gumitvist, rinčice talat Domine,…. ).

Ker kmetič ni izgubil prstana, se je Ana odpravila na prej . Prišla je do njive, kjer je kmetica žela pšenico. Ste vi izgubili tale zlati prstan?

Skozi prikaz smo spoznali različna žita, iz katerih dobimo moko, očistili smo ajdo in izvajali dejavnosti vezane na finomotoriko. Naučili smo se ljusko pesmico Ob bistrem potoku je mlin in zraven tudi zaplesali.

Tudi naša kmetica ni izgubila prstana. Pa pojdimo naprej poiskat lastnika. Ana je veselo prišla do mlinarja. Ste mogoče vi izgubili zlat prstan?

Ogledali smo si različne vrste mlinov, ter z mlinom zmleli različne vrste zrnja. Z velikim zanimanjem smo opazovali mlinček in sprepričali, da iz njega resnično pride moka.   Po skupinah smo nato izdelali tudi sami svoje mlinčke.

Ker mlinar ni izgubil prstana, se je Ana odpravila naprej proti peku.

Med sebe smo povabili gospo Stanko in gospo Anico iz TD Polenšak. Prikazale sta nam peko kruha in peko gibanice. Naučile pa sta nas tudi, kako si lahko tudi sami spečemo žemljice doma.  

Medtem. ko so se naše dobrote pekle, pa smo si pobarvali pobarvanke in zaplesali ,ter zapeli ob zvokih harmonike.

Samo trgovec je lahko še tisti, ki je izgubil prstan. Zjutraj je prišel v naš vrtec še trgovec in nam prinesel žemljice. Skupaj smo sedli za mizo ob Tradicionalnem slovenskem zajtrku in slastno zagrizli v nje. A glej ga zlomka, tudi v naših žemljicah se je nahajal prstan.  

MIKLAVŽEV SEJEM

Tudi naš vrtec je s svojimi izdelki sodeloval na Miklavževem sejmu, kjer nas je v spremstvu Parkljev obiskal tudi Miklavž.

Na hodniku našega začasnega vrtca smo si postavili Novoletno jelko, se posladkali z karamelnimi piškoti in zraven tudi zaplesali.

Dostopnost