V novembru

V NOVEMBRU

Na deževni dan, nas je v vrtcu obiskala Miška z veliko bučo. S pomočjo gledališča kamišibaj, nam je začela pripovedovati zgodbico o Razbiti buči. Mi smo ji z velikim veseljem tudi prisluhnili. Po zgodbici smo se razdelili po skupinah in skupaj ustvarili nove hišice za Miško.

Odpravili smo se v gozd, kjer smo opazovali pisano paleto barv jesenskih listkov, ki so se prelivale v naši gozdni igralnici. Najlepše smo si nabrali in izdelali poseben vitraž iz jesenskega listja. Lepo, imamo prav, ne!

Te turobne novemberske dneve smo namenili spoznavanju našega telesa. Ugotavljali smo razlike med fanti in puncami, med otroki in odraslimi, se naučili kako smo nastali, kako je sestavljeno naše telo in še marsikaj drugega.

Naučili smo se tudi, kje se lahko dotikamo telesa in kje nas drugi ne smejo, kaj storiti če pride do neprijetnega dotika, kako poiskati pomoč.

Na temo telesa smo tudi likovno ustvarjali.

Naučili smo se tudi nekaj o bacilih in o tem, kako pomembno je umivanje rok.

Naredili smo tudi poskus s coca – colo, v katero smo namočili jetrca . Ugotovili smo, da poleg tega da “fejs pika”,velika količina zaužijete pijače škodi našemu organizmu.

Ob tradicionalnem slovenske zajtrku, smo spoznali čebelico. Ogledali smo si njeno telesno zgradbo, se seznanili z njenim delov v čebelnjaku in pomenu čebel za naravo. Na koncu smo jih narisali in naredili kolaž čebelice.

Po zelo pestri izbiri dejavnosti, ki smo jo izvedli v mesecu novembru smo si za konec ogledali koledar. Pogovarjali smo se o mesecih in dnevih, ki prihajajo. Nato smo začeli z izdelavo adventnih venčkov, katere smo z veseljem odnesli tudi domov. Iz das mase smo izrezali tudi zvezdice, katere bomo uporabiti za okrasitev naše božične dekoracije v igralnici.