Skoči na glavno vsebino

V septembru

V SEPTEMBRU

 Pred nami je novo šolsko leto, polno novih dogodivščin in čudovitih trenutkov, ki jih bomo preživeli skupaj. 

Pa si poglejte, kako je potekaj naš prvi šolski dan v skupini Čebelic. V pobarvani knjižici z naslovom Luka, Miha, …. in pisani svet smo pobarvali sebe in si z veseljem odnesli knjižno pobarvanko domov, nato pa smo se zunaj pridružili ostalim prijateljem iz našega vrtca in se poigrali skupaj. 

Odpravili smo se na trajnik, kjer smo se igrali različne rajalne igre.

Tam smo se naučili tudi novo pesmico z naslovom Kako se oglaša, ter po travniku iskali majhne živalice.

Likovno smo ustvarili tudi lepljenko Čebelica. Nam je uspelo, ne!

V vrtcu pa se je potrebno držati tudi določenih pravil. O njih smo se skupaj pogovorili in jih predstavili na našem Čebelnjaku pravil.

Skupaj s šolarji prve trijade smo izvedli dan dejavnosti. Dobili smo se pred šolo, kjer smo si skupaj najprej ogledali kamišibaj predstavo o Mavrični ribici. Učiteljica Lidija nam je razdelila načrte našega pohoda z začrtano potjo in fotografijami, ki kažejo naš cilj.

Skupaj smo se podali na pot proti našemu cilju. Na prečudoviti gozdni jasi smo zagledali ribnik. Dobro smo si ga ogledali in opazili da se gladina  nenehno premika. Vidli smo, da je Povodni mož še vedno jezen. Le kako ga naj umirimo? Zapeli smo mu pesmico In mu povedali, da smo mi vsi prijatelji med seboj in da naj se tudi on spoprijatelji s ribicami v ribniku.  Za nagrado smo v ribniku vse skupaj tudi pogostili z ribjo hrano. Ker pa smo si nagrado zaslužili tudi mi, smo se odpravili še na Kajžar, kjer nas je že čakaj pečen krompir. Z veseljem smo ga tudi pojedli. V zahvalo pa smo na domačiji Mlinarič narisali z barnimi kredati na tlakovana tla ribnik z Povodnim možem.

Ker je naš učni prostor letos večinoma na prostem, smo lep sončen dan izkoristili za sprehod pod Kajžar med vinograde. posedli smo se v krog ter z zanimanjem poslušali zgodbico.

Tudi za naše prstke je potrebno poskrbeti. Vaje za fino motoriko so zato najboljše. Igrali smo se………..

Na zadnji poletni dan smo se  odpravili v našo gozdno igralnico, kjer nas je obislaka tetka Jesen. Predstavila nam je svoje pridelke in nas popeljala v naslednje dejavnosti. Trli smo orehe in se posladkali z njimi, trebili smo buče, luščili fižol in ga sortirali med seboj, ter prebirali pšenico, koruzo in ječmen s pomočjo pincet. Na koncu pa smo še pobrali koruzo.

Dostopnost