GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV

Pa se je začelo novo šolsko leto. Med igro na dvorišču vrtca nas je opazil KUŽA PAZI, ki je bil na obisku v šoli in prišel še malo med nas. Obiska smo bili zelo veseli.

MNOŽIČNI TEK

Tudi letošnje leto smo se v našem vrtcu odločili, da sodelujemo v projektu NAJBOLJ MNOŽIČNI TEK OTROK V SLOVENIJI. Potekaj je po celi Sloveniji v okviru DNEVA SLOVENSKEGA ŠPORTA, v četrtek 23. septembra. Ker je pri nas pokrajina čudovita, ker se radi gibamo v naravi kjer nas obdajajo vinogradi smo se odločili, da tek izvedemo tam ob upoštevanju priporočil NIJZ. Pa si oglejte nekaj utrinkov iz dogodka. Naj je bilo zelo lepo.

PREHODIMO SLOVENIJO PO ROKAH

Ker se v našem vrtcu radi gibamo in veliko časa preživimo v naravi, smo se priključili projektu, ki ga je organizirala Gimnastična zveza Slovenije z naslovom PREHODIMO SLOVENIJO PO ROKAH ” Od BTCja do TRIGLAVA”. Ker smo majhni smo hojo po rokah izvedli tako, da smo “vozili samokolnico”. Večji otroci so pomagali eden drugemu, mlajšim pa so na pomoč priskočile tudi vzgojiteljice.Hojo smo skrbno beležili in na koncu osvojili odličen rezultat. Skupno smo po rokah prehodili 154 m.

MARATONSKI IZZIV ZA VRTCE

Ko smo dobili povabilo s strani prireditelja Mestne občine Ljubljana in izvajalca Atletske zveze Slovenija, da imamo možnost sodelovanja na LJUBLJANSKEM MARATONU in to ne v Ljubljani, ampak v domačem kraju, smo se odločili.

JA, TUDI MI BOMO SODELOVALI.

In to v kategoriji vrtec 2km ( vsak član ekipe 200m)

DAN DEJAVNOSTI – NARAVNE NESREČE IN EVAKUACIJA

Na lepo sončno sredo smo v vrtcu izvedli evakuacijo. (Gorela naj bi streha na vrtcu). Hitro smo vsi skupaj zapustili prostore vrtca in se odpravili na označeno zbirno mesto. Že od daleč smo slišali zavijajoči znak sirene gasilskega avtomobila, ki je z vso hitrostjo pridrvel pred vrtec, oziroma na parkirišče pred šolo. A glej ga glej, kdo se je pripeljal z tem avtomobilom. Naša Čebelica Minka! Le kaj počne ona z temi gasilci? Pa poglejte, tukaj so še vojaki, pa reševalci in policisti, skratka vsi, ki pomagajo ob različnih naravnih nesrečah. Vsi so bili zelo prijazni in nam predstavili svoje delo, ki ga opravijo ob različnih naravnih nesrečah.

DAN DEJAVNOSTI – SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Kot vsako leto do slej, smo tudi v našem vrtcu obeležili ta dan. Kot se spodobi, smo zajtrk začeli z lepo okrašeno mizo. Pričakal nas je lep pogrinjek z čebelico, ter miza obložena z maslom, medom, kruhom in skodelico mleka. Po zajtrku pa nas je obiskala čebelarka Adrijana s čebelico Minko in nam skozi pravljico prikazala, kako iz pridne čebelice, ki nabira cvetni prah na koncu nastane med in drugi različni izdelki. Preizkušali smo tudi različne vrste medu in se posladkali z medenjaki.

V skupinah smo izdelovali tudi sveče iz voska, odtiskovali na čebelnjak, iz volne izdelali čebelice, ter risali na na panjske končnice.

DAN DEJAVNOSTI – KAČALINKA ČALAPINKA

V praznični december smo se podali z dnevom dejavnosti za vse otroke našega vrtca. Vsaka skupina je v posamezni igralnici izvedla načrtovano dejavnost in se po določenem času prestavila v drug prostor na izvedbo druge dejavnosti.

V eni igralnici smo se s pomočjo Joge za otroke podali skozi zgodbico z naslov Kačalinka Čalapinka. Spoznavali smo vsebino zgodbice in zraven izvajali različne elemente joge.

V drugi igralnici smo smo pozdravili zimsko sonce s slončkom. Najprej smo sestavili sestavljanko – slonji pozdrav in ga nato po slikicah tudi izvedli. Za konec pa smo še zaplesali ob pesmi KAČA LOLA.

V tretji skupini pa kot se za praznike spodobi, smo okrasili naše božično drevo na hodniku vrtca in se posladkali s palačinkami, ki nam jih je spekla mama Kačalinka Čalapinka. Mnnnn, kako so bile dobre.

OBISK DEDKA MRAZA V NAŠEM VRTCU

V sredo dopoldan, nas je v našem vrtcu obiskal Dedek Mraz. Odpravil se je z svojim škratom Smeškom po vseh oddelkih našega vrtca in obdaril vse otroke. Otroci so bili obiska zelo veseli. Darilca so si odnesli domov. ampak to še ni bilo vse. Tudi na hodniku našega vrtca ob naši smreki, nam je pustil par škatel, katere smo skupaj z veliko radovednostjo tudi odprli. ( podrobnosti obdaritve po skupinah si lahko ogledate v galeriji Čebelic, Žog in Želvic).

Tudi na otroke v 1. razredu OŠ Miklavž ni pozabil. Obiskal jih je kar v njihovi učilnici. Skupaj z dedkom Mrazom so zaplesali in se razveselili daril, ki jih je prinesel tudi za njih.

A glej, tudi pred vrtcem so se zbrali otroci, ki so želeli videti Dedka Mraza.Tudi na njih ni pozabil. Nasmejane in vesele je obdaril z darili.

Tako pa je tudi tega konec. Adijo, Dedek Mraz! Se vidimo drugo leto!

OBISK KURENTOV IZ MIKLAVŽA

Zelo veseli smo bili, da so nas tudi v našem kraju obiskali Kurenti in se predstavili našim otrokom. Kurenti, HVALA VAM !

DAN DEJAVNOSTI- MOJE TELO

V mesecu marcu nas je obiskala čebelica Minka s prijateljem Ginkom in medicinska sestra Marjana. Skupaj smo na različne načine in dejavnosti spoznavali naše telo. Sestra Marijana nam je podrobno opisala naše telo s pomočjo lutke in nam pokazala tudi notranjost našega telesa. S čebelico Minko smo razvijali čutila skozi različne gibalne igre in sina koncu ogledali risanko o našem telesu.