Skoči na glavno vsebino

GALERIJA PRETEKLIH DOGODKOV

Pa se je začelo novo šolsko leto. Med igro na dvorišču vrtca nas je opazil KUŽA PAZI, ki je bil na obisku v šoli in prišel še malo med nas. Obiska smo bili zelo veseli.

MNOŽIČNI TEK

Tudi letošnje leto smo se v našem vrtcu odločili, da sodelujemo v projektu NAJBOLJ MNOŽIČNI TEK OTROK V SLOVENIJI. Potekaj je po celi Sloveniji v okviru DNEVA SLOVENSKEGA ŠPORTA, v četrtek 23. septembra. Ker je pri nas pokrajina čudovita, ker se radi gibamo v naravi kjer nas obdajajo vinogradi smo se odločili, da tek izvedemo tam ob upoštevanju priporočil NIJZ. Pa si oglejte nekaj utrinkov iz dogodka. Naj je bilo zelo lepo.

PREHODIMO SLOVENIJO PO ROKAH

Ker se v našem vrtcu radi gibamo in veliko časa preživimo v naravi, smo se priključili projektu, ki ga je organizirala Gimnastična zveza Slovenije z naslovom PREHODIMO SLOVENIJO PO ROKAH ” Od BTCja do TRIGLAVA”. Ker smo majhni smo hojo po rokah izvedli tako, da smo “vozili samokolnico”. Večji otroci so pomagali eden drugemu, mlajšim pa so na pomoč priskočile tudi vzgojiteljice.Hojo smo skrbno beležili in na koncu osvojili odličen rezultat. Skupno smo po rokah prehodili 154 m.

MARATONSKI IZZIV ZA VRTCE

Ko smo dobili povabilo s strani prireditelja Mestne občine Ljubljana in izvajalca Atletske zveze Slovenija, da imamo možnost sodelovanja na LJUBLJANSKEM MARATONU in to ne v Ljubljani, ampak v domačem kraju, smo se odločili.

JA, TUDI MI BOMO SODELOVALI.

In to v kategoriji vrtec 2km ( vsak član ekipe 200m)

DAN DEJAVNOSTI – NARAVNE NESREČE IN EVAKUACIJA

Na lepo sončno sredo smo v vrtcu izvedli evakuacijo. (Gorela naj bi streha na vrtcu). Hitro smo vsi skupaj zapustili prostore vrtca in se odpravili na označeno zbirno mesto. Že od daleč smo slišali zavijajoči znak sirene gasilskega avtomobila, ki je z vso hitrostjo pridrvel pred vrtec, oziroma na parkirišče pred šolo. A glej ga glej, kdo se je pripeljal z tem avtomobilom. Naša Čebelica Minka! Le kaj počne ona z temi gasilci? Pa poglejte, tukaj so še vojaki, pa reševalci in policisti, skratka vsi, ki pomagajo ob različnih naravnih nesrečah. Vsi so bili zelo prijazni in nam predstavili svoje delo, ki ga opravijo ob različnih naravnih nesrečah.

DAN DEJAVNOSTI – SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Kot vsako leto do slej, smo tudi v našem vrtcu obeležili ta dan. Kot se spodobi, smo zajtrk začeli z lepo okrašeno mizo. Pričakal nas je lep pogrinjek z čebelico, ter miza obložena z maslom, medom, kruhom in skodelico mleka. Po zajtrku pa nas je obiskala čebelarka Adrijana s čebelico Minko in nam skozi pravljico prikazala, kako iz pridne čebelice, ki nabira cvetni prah na koncu nastane med in drugi različni izdelki. Preizkušali smo tudi različne vrste medu in se posladkali z medenjaki.

V skupinah smo izdelovali tudi sveče iz voska, odtiskovali na čebelnjak, iz volne izdelali čebelice, ter risali na na panjske končnice.

DAN DEJAVNOSTI – KAČALINKA ČALAPINKA

V praznični december smo se podali z dnevom dejavnosti za vse otroke našega vrtca. Vsaka skupina je v posamezni igralnici izvedla načrtovano dejavnost in se po določenem času prestavila v drug prostor na izvedbo druge dejavnosti.

V eni igralnici smo se s pomočjo Joge za otroke podali skozi zgodbico z naslov Kačalinka Čalapinka. Spoznavali smo vsebino zgodbice in zraven izvajali različne elemente joge.

V drugi igralnici smo smo pozdravili zimsko sonce s slončkom. Najprej smo sestavili sestavljanko – slonji pozdrav in ga nato po slikicah tudi izvedli. Za konec pa smo še zaplesali ob pesmi KAČA LOLA.

V tretji skupini pa kot se za praznike spodobi, smo okrasili naše božično drevo na hodniku vrtca in se posladkali s palačinkami, ki nam jih je spekla mama Kačalinka Čalapinka. Mnnnn, kako so bile dobre.

OBISK DEDKA MRAZA V NAŠEM VRTCU

V sredo dopoldan, nas je v našem vrtcu obiskal Dedek Mraz. Odpravil se je z svojim škratom Smeškom po vseh oddelkih našega vrtca in obdaril vse otroke. Otroci so bili obiska zelo veseli. Darilca so si odnesli domov. ampak to še ni bilo vse. Tudi na hodniku našega vrtca ob naši smreki, nam je pustil par škatel, katere smo skupaj z veliko radovednostjo tudi odprli. ( podrobnosti obdaritve po skupinah si lahko ogledate v galeriji Čebelic, Žog in Želvic).

Tudi na otroke v 1. razredu OŠ Miklavž ni pozabil. Obiskal jih je kar v njihovi učilnici. Skupaj z dedkom Mrazom so zaplesali in se razveselili daril, ki jih je prinesel tudi za njih.

A glej, tudi pred vrtcem so se zbrali otroci, ki so želeli videti Dedka Mraza.Tudi na njih ni pozabil. Nasmejane in vesele je obdaril z darili.

Tako pa je tudi tega konec. Adijo, Dedek Mraz! Se vidimo drugo leto!

OBISK KURENTOV IZ MIKLAVŽA

Zelo veseli smo bili, da so nas tudi v našem kraju obiskali Kurenti in se predstavili našim otrokom. Kurenti, HVALA VAM !

DAN DEJAVNOSTI- MOJE TELO

V mesecu marcu nas je obiskala čebelica Minka s prijateljem Ginkom in medicinska sestra Marjana. Skupaj smo na različne načine in dejavnosti spoznavali naše telo. Sestra Marijana nam je podrobno opisala naše telo s pomočjo lutke in nam pokazala tudi notranjost našega telesa. S čebelico Minko smo razvijali čutila skozi različne gibalne igre in sina koncu ogledali risanko o našem telesu.

TEDEN PROJEKTA: BRALNA PISMENOST

Ob različnih aktivnostih, ki jih bomo izvedli v  tem tednu, želimo otrokom ob igri približati knjižni jezik, jim privzgojiti ljubezen do pisane besede, jim vzbuditi pozitivne občutke ob poslušanju, branju knjig in slikanic, ter jim na takšen način razvijati govor. K sodelovanju smo povabili tudi Špelo iz knjižnice Ormož in Domna iz Otroških animacij, da nam priskočita na pomoč z glasbo in plesom in nas s pomočjo Kralja Lija in njegovim pismo zapeljeta v svet pisane besede in različnih dejavnosti.

Tako smo prvi dan zaplesali z njima na Trkajevo pesem- Kralj Li,  ter prebrali njegovo pismo. Kralju Liju smo skozi pismo sporočili, da ne želimo samo spati, ampak se želimo, igrati, plesati, risati,…………

Drugi dan dejavnosti je bil namenjen LJUBEZNI. Skozi zgodbico Albina išče ljubezen, smo ugotavljali, kaj to sploh je ljubezen, koga imamo radi in kako ga imamo radi.

Tretji dan projekta smo namenili ugankam, različnim izštevankam, igrali smo se rajalne igre in sestavljali zgodbe.

V četrtek sta nas z obiskom počastili knjižničarki iz Knjižnice Ormož. Špela in Simona sta nam pripravili pravljično uro z zgodbico z naslovom Zvonček in stržek prikličeta pomlad. Z velikimi ušesi smo poslušati zgodbico, na koncu pa še skupaj zapeli in zaplesali.

Kljub slabemu vremenu, nam zadnji dan projekta ni povzročal težav. Vsi sodelujoči v projektu smo se zbrali v dvorani Kulturnega doma Miklavž. Pridružila sta se nam tudi Domen iz otroških animacij Mavrica, ter Špela iz Knjižnice Ormož. Skupaj smo si ogledali razstavo naših izdelkov in malo poklepetali ob njih. Ampak, brez kralja Lija pa ni šlo. Skupaj smo zaplesali ob njegovi glasbi in koreografiji Domna in Špele, ki sta tudi idejni vodji projekta Kralj Li. Uživali smo ob Domnovi animaciji,ter se posladkali s sladkimi bonboni, ki so bili skriti v balonih. Bilo je lepo in nepozabno.

PROJEKT : KRAJEVNE ZNAMENITOSTI SKOZI OTROŠKE OČI

Otroci so poslušali pravljico v prleškem jeziku z naslovom Zmaj v Čupariji. Učitelj Leon pa nam je predstavil pesem o Miklavškem zmaju, nakar smo skupaj tudi zapeli. Skupaj smo se nato odpravili proti kulturnemu domu, kjer nas je obiskal veliki Miklavževski zmaj.

S turističnim vodnikom gospodom Mirkom, smo si ogledali turistične znamenitosti našega kraja. Bilo je zanimivo in poučno.

Podrobno smo spoznali Miklavževskega zmaja in njegovo pesem, se naučili besedilo in ob Leonovi spremljavi tudi zapeli. Začeli smo tudi likovno ustvarjati, ter se podali po poti velikosti Miklavževskega zmaja. Res je bil velik.

Dan za ustvarjanje. Vsaka skupina je likovno ustvarjala na zmaja. Nastali so zelo lepi izdelki.

Pa smo prišli do zadnjega dneva dejavnosti projekta. Skupaj smo v garderobi vrtca pripravili razstavo naših izdelkov. Se posladkali z zmajevimi jajci,  zapeli pesem o miklavževskem zmaju ter za konec še zaplesali.

DAN DEJAVNOSTI: ZDRAVJE V VRTCU

Hop, hop skaklja bel zajček,……..s košaro sladkarij, coca colo in bolečinami v trebuhu. Le kaj delam narobe, se je spraševal. S pomočjo sestre Marijane, mu bomo predstavili zdravo in raznoliko prehrano, ter se tudi sami naučili kaj novega.

Z medicinsko sestro Marjano smo sestavljali v krog, kaj je zdravo, kaj je manj zdravo in česa moremo pojesti več. Sestavili smo tudi zdrav jedilnik po obrokih za našega zajčka. V drugi skupini smo poizkušali različno zelenjavo in si po receptu pripravili zdrav smuti. v tretji skupini pa smo se razgibavali z plišasto zelenjavo ob IKT tehnlogiji, ter si na koncu naredili košarice iz papirja, ter zajčka iz starih nogavic.

Po dejavnostih smo se zbrali na hodniku, kjer smo vsi skupaj zapeli in zaplesali ob pesmici Hop, hop skaklja bel zajček.

DAN DRUŽINE

Da obeležimo praznik družine, smo se tudi v našem vrtcu odločili, da se udeležimo na povabilo vrtca Ivanjkovci, srečanja družin na Jeruzalemu. Skupaj s prijatelji iz vrtca Kog, smo se zbrali pred našim vrtcem in se skupaj peš z našimi starši odpravili na Jeruzalem. Pot nas je vodila med lepimi travniki, mimo gozda po cesti do igrišča na Jeruzalemu. Tam so nas že nestrpno pričakovali otroci in njihovi starši iz vrtca Ivanjkovci. Skupaj smo zaplesali, se pozabavali z baloni, ter pojedli sladoled.

 ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE Z ORIENTACIJSKIM POHODOM

V četrtek, na prelep sončen dan, smo skupaj z prijatelji iz vrtca Kog in učenci 1. in 2 razreda OŠ Miklavž izvedli kar zanimiv orientacijski pohod. Pred vrtcem so nas pričakali učenci 3. razreda in nam dali navodila in medvedka, za katerega smo morali na pohodu najti rešitev. Ta medvedek je imel majhno težavo in je ni mogel povedati nikomur poleg sebe. Bo nam uspelo rešiti težavo? Ne vem, ne vem. Pa si poglejte sami.

Kljub temu, da smo obiskali različne delavnice ( izumitelja, zdravnika, okulista, čevljarja,……) pravilnega odgovora nismo dobili. Zato smo se odpravili v dvorano kulturnega doma, kjer so nam učenci 3. razreda zaigrali lutkovno predstavo z naslovom Eno majhno težavo imam. S tem so nam razkrili tudi pravilno rešitev za medvedka. Potem smo si razdelili diploma za uspešno opravljeno Bralno značko, ter se utrujeni vrnili nazaj v vrtec.

 

ZAKLJUČNA PRIREDITE VRTCA – LE KAM NAS PELJE AVTBUS

V sredo 8. junija smo z otroci našega vrtca izpeljali zaključno prireditev v dvorani Kulturnega doma pri Miklavžu. Skupine otrok so se predstavile z različnimi točkami, katere pa so med seboj povezovali otroci starejše skupine, skozi prikaz različnih iger. Otroci so na odru peli, plesali in se igrali. Navzoče je pozdravil tudi g. ravnatelj Vlado Hebar, ter pomočnica Ravnatelja za vrtec Janja Kocjan. Staršem sta se zahvalila za sodelovanje, otrokom pa zaželela lepe počitnice.

PRAZNOVANJE ROJSTIH DNI

Za otroke, ki praznujejo rojstne dneve v času počitnic, smo pripravile veliko   skupno zabavo s klovnoma. Malo smo plesali, se pozabavali in se skupaj poigrali.

ZAKLJUČEK MALEGA SONČKA

Ker smo v našem vrtcu namenili veliko pozornost gibanju čez celo šolsko leto in bili vključeni v program Mali sonček, se spodobi, da smo za opravljeno delo tudi nagrajeni. Vzgojiteljice smo pripravile gibalni poligon, kjer so se otroci preizkusili v različnih gibalnih spretnostih. Na koncu so mlajši otroci  prejeli priznanja, starejši, ki pa odhajajo v šolo pa medalje. 

 

POČITNIŠKO DOGAJANJE V NAŠEM VRTCU

Kljub temu, da so se začele poletne počitnice in nekateri otroci še vedno obiskujejo vrtec, smo jim vzgojiteljice pripravile pestro izbiro dejavnosti za zabavo.

Dostopnost