Skoči na glavno vsebino

V novembru

V NOVEMBRU

Pa so prve počitnice za nami. Polni energije  in napolnjenih baterij smo prišli nazaj. Tako smo začeli teden z tednom prijaznosti. Skozi knjigo Mala knjiga prijaznosti smo se pogovarjali, kaj to sploh je prijaznost, kako smo prijazni in še kaj. Pobarvali smo kamenčke sreče in jih raznosili po Miklavžu, da bodo komu mogoče polepšali dan, ga razveselili in mu pričarali nasmeh na obraz. Za naše prijatelje in osebe, ki jih imamo radi pa smo spekli Čebemafine, s kateri smo se tudi mi na koncu posladkali. Pa ta prijaznost naj ne traja samo pa teden, ampak naj traja večno.

SUPER JUNAKI- odnosi in občutki. Naredili smo par poizkusov, kjer smo ponazorili jezo. S tem smo prikazali občutke in dogajanja v našem telesu.

Na vrata je potrkalo in naenkrat se je pojavila pri nas kmetica, ki je iskala svojo kravo Lisko. Ker je dolgo ni bilo, jo je na koncu našla v naši igralnici, kjer jo je mogla tudi podojiti. Od nje smo se naučili kar nekaj stvari – od kot pride mleko, kaj lahko naredimo iz mleka.  Nekaj takih izdelkov tudi poizkusili.

Skozi fotografije smo spoznavali tudi druge domače živali, ki nam dajo mleko. na koncu pa smo izdelali še male ovčke in se naučili pesmico o njej.

Naredili smo si tudi karamelno mleko in ga tudi spili.

Sodelovali smo natečaju, kjer smo si izdelali svoje gledališče in lutke ter z njimi zaigrali namišljeno predstavo.

Tudi pravljico KDO JE NAREDIL VIDKU SRAJČICO smo zaigrali.

Dostopnost