Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO ZA STARŠE IN SKRBNIKE OB VNOVIČNEM ODPRTJU VRTCEV

OBVESTILO ZA STARŠE IN SKRBNIKE OB PONOVNEM ODPRTJU VRTCEV  18. 5. 2020

 

Spoštovani starši/skrbniki,

predvidoma z 18. 5. 2020 vrtci v Sloveniji, med njimi seveda tudi naš vrtec,   ponovno odpirajo svoja vrata. Tega smo se že dolgo veselili in tudi težko pričakovali. Naše ponovno snidenje bo gotovo polno čustev,  prva skrb nas zaposlenih pa bo, da se bodo vaši in naši otroci v vrtcu počutili varne in sproščene.

V vrtcu  bodo, zaradi še vedno prisotne grožnje z okužbo z novim koronavirusom COVID -19, veljali posebni ukrepi, da bomo lahko zagotovili varnost vzgojno-izobraževalnega procesa. Pri tem bomo sledili priporočilom NIJZ, priporočilom Zavoda RS za šolstvo in navodilom Mnistrstva za izobraževanje, znanost in šport. Z ukrepi oz. protokoli ravnanja vas bomo seznanili v najkrajšem možnem času, vendar jih moramo najprej temeljito pripraviti oz. prilagoditi za obe enoti našega  vrtca.

V  tednu pred odprtjem vrtca  bomo torej v obeh enotah  pripravili vse potrebno, da bomo lahko zagotovili varno vrnitev otroškega živžava v naše prostore.

Eno od temeljnih priporočil NIJZ ob ponovnem odprtju vrtcev govori o zmanjševanju velikosti skupin otrok. Da se lahko pripravimo na ta ukrep, moramo čim prej dobiti informacijo o tem,  koliko otrok se bo vrnilo v vrtec.

 

Zato vas vljudno prosimo, da nam do vključno torka 12. 5. 2020, sporočite ali se bo vaš otrok z 18. 5. 2020 vključil v vrtec. To storite lahko kar preko E-asistenta  ali na e-naslov: nadja.curk@guest.arnes.si, kamor pošljete izpolnjeno in skenirano oz. fotografirano izjavo o ponovni vključitvi otroka v  vrtec.

 Pred odločitvijo o tem ali boste otroka ponovno vključili v vrtec, vas prosimo, da si natančno preberete opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke za vrnitev v vrtec ob ponovnem odprtju (najdete jih spodaj)  oz. se po potrebi posvetujte z izbranim otrokovim zdravnikom.

Spodaj boste našli tudi izjavo staršev, ki jo prinesete izpolnjeno ob vrnitvi otroka v vrtec.

Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje,  razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

 

Pomočnica ravnatelja za vrtec:  Nadja Domajnić Curk

Ravnatelj: Vlado Hebar

 

IZJAVA STARŠA O ZDRAVSTVENEM STANJU OTROKA

IZJAVA O PONOVNI VKLJUČITVI V VRTEC

OPREDELITVE ZDRAVSTVENIH OMEJITEV OTROK

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost